Stanković: U Hrvatskoj je 80 posto bila agresija Srbije i JNA, a 20 posto građanski rat

Urednik HRT-ove emisije “Nedjeljom u 2” govorio je za N1 televziju o aferi “građanski rat” koja je buknula u javnosti u studenom kad je ugostio Predraga Peđu Mišića, vukovarskog ratnog veterana čiji je brat ratovao na srpskoj strani, prenosi HMS.

Ja nisam davao intervjue, a dosta su me tražili, pogotovo nakon te priče o građanskom ratu. Htio sam da se smiri ta hajka koja je bila organizirana, a moram priznati da ne volim davati intervjue tiskanim medijima jer to prolazi kroz svojevrsnu autorizaciju i nisam slobodan da pričam, rekao je Stanković te opisao kako je došlo do spomenute afere.

Na neki način imam dosta utakmica u nogama i nisam se iznenadio reakcijama, jesam pomalo žestinom. Ništa nije sporno, mislim da svatko tko je gledao tu emisiju i tko išta zna o definiciji građanskog rata zna o čemu se radi. Ja sam imao preko puta sebe čovjeka koji je dijelio kuhinju sa svojim bratom, koji je kasnije otišao u Srbiju. Naravno da je to osjetljiva tema, moje pitanje je bilo potpuno logično i očekivano kada preko sebe imam osobu čija se obitelj podijelila i koji su ratovali jedan protiv drugog, kazao je Stanković.

U Hrvatskoj je u dijelu bio građanski rat, u manjem dijelu, ali je bio. Naime, kada srpsko selo ratuje protiv hrvatskog sela, to je građanski rat. Kada se napadao Dubrovnik i Vukovar, te kada su tenkovske jedinice iz Beograda išle prema Vukovaru, to naravno nije građanski rat, to je čista agresija. Kada ratuje selo protiv sela, onda to ima elemente građanskog rata, dodao je.

Ponavljam, ako se to može ikako izraziti u postocima, bila je 80 posto agresija, a 20 posto građanski rat. Nije isto kada to ja kažem i kada kaže ministar Vulin koji kaže da se radi o “apsolutno građanskom ratu” jer tako želi umanjiti učešće Srbije i JNA, ističe Stanković.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Lupežina udbaška i uhljeb poput č(etno) biznismena Milorada Pupavca i ne skriva da mu se,ne mili država u kojoj živi a od koje prima plaću za pljuvanje po istoj.
    Samo neke vrste ptica kukavica seru se u vlastito gnijezdo. Rijetke su ali ima ih.

  • Samo u RH-koj možeš pljuvati i ,,srati,,po svojoj državi,svome narodu i imati dobru funkciju,položaj i za to još biti dobro plaćen…Ako previše ,,kakiš,,država ti još da tjelesno osiguranje na 24h,koje isto ta država plaća koju ti blatiš…To nema nigdje u svijetu.To je pokazatelj tko vlada RH-om…Žali Bože poginulih,stradalih,protjeranih itd.Da je Juga ostala manje bi bilo lopova i kriminalaca…Kako u RH-oj,tako i u BiH-ni,Srbiji,Crnoj Gori,Albaniji,Makedoniji…

    1
    2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.