Stalno ste na dijetama, a kilogrami tvrdoglavo ostaju? Doznajte što radite krivo

Mršavljenje nije nimalo lagan put. Žene su češće te koje pokušavaju izgubiti nakupljene masnoće, no na tom putu često rade pogreške kojih nisu ni svjesne. Događa se stoga da se teško izgubljeni kilogrami brzo vrate.

Preskakanje obroka

Preskakanje obroka nikako nije dobar plan za gubitak kilograma. No, žene su te koje češće rade upravo to smatrajući da će tako brže mršavjeti. Istina je sasvim suprotna, na ovakav način usporavate metabolizam i za taj jedan ili dva obroka koliko ih imate u danu,pojest ćete puno više nego da rasporedite pet obroka kroz dan.

Ne spavate dovoljno

Vjerovali ili ne, ako ne spavate kvalitetno tijekom noći, što znači oko 7-8 sati sna, lakše ćete nakupljati neželjene kilograme. Lošim snom remetite REM ciklus što utječe na metabolizam i imate osjećaj gladi čak i kada niste gladni. Bavite se tjelovježbom i spavajte dovoljno za lakši gubitak kilograma.

Dijeta sokovima

Smoothieji i dijeta sokovima posljednjih je godina pravi hit. No, nemojte upasti u tu zamku. Može izgledati cool i jednostavno, ali na ovaj način namirnice gube nutrijente, vitamine i antioksidanse koji su potrebni vašem tijelu. Konzumirajte ih sirove radije nego da ih cijedite ili meljete, piše Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.