Srednjoškolci lansiraju Livanjski sir u svemir!

Osim što je delikatesa na stolovima, livanjski sir idućega bi se tjedna trebao naći u neobičnom okruženju. “Space Cheese” ili “Svemirski sir” ime je projekta koji realizira livanjska srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević.

Tako će u srijedu 17. svibnja livanjska strukovna škola na gradskom trgu, kako javlja Radio Livno, prezentirati svoja strukovna usmjerenja, i u sklopu toga elektrotehnička skupina će lansirati livanjski sir u svemir.

Grupa učenika predvođena profesorom elektro skupine predmeta Božom Perićem, zakačit će komad sira na meteorološki balon i poslati ga na 35 tisuća metara visine. Mjerni uređaji cijelo će vrijeme uzleta mjeriti temperaturu, visinu i tlak te prikazivati u stvarnom vremenu putanju sira u nebeske visine.

Na 35 kilometara visine, livanjski sir će, osim uz pomoć srednjoškolaca, stići i uz pomoć organizacije “World Hope International“, koja je za ovaj projekt pružila financijsku potporu od 500 KM. Učenici će prezentirati svoje znanje uz još jednu promociju najpoznatijega livanjskoga brenda, livanjskoga sira.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.