Središnji popisni biro: Realizacija popisa odvija se u zakonskim okvirima

Na jučerašnjoj sjednici Središnjeg popisnog biroa Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, kojoj je nazočio i koordinator za popis Vijeća ministara BiH ministar prometa i komunikacija Damir Hadžić, Središnji popisni biro razmatrao je evidentirane probleme koji se javljaju tijekom popisa na terenu.

Pored rješavanja problema nedostatka popisnica na terenu, zaključeno je da Središnji popisni biro prati realizaciju popisa stanovništva, domaćinstava i stanova na terenu i da je svjestan povremenog kršenja popisne procedure, priopćeno je danas iz Agencije za statistiku BiH.

Usprkos tome, procjena Središnjeg popisnog biroa je da se u najvećoj mjeri realizacija popisa odvija u zakonskim okvirima i u skladu s metodologijom, priopćeno je iz Popisnog biroa Agencije za statistiku BiH.

Na sve uočene nepravilnosti članovi Središnjeg popisnog biroa reagirali su i reagirati će u skladu sa Zakonom i još jednom traže od svih sudionika u popisu da se strogo pridržavaju Zakona, metodologije i procedura za popis.

Na osnovu odluke Popisnog biroa Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine da se dotiskaju dodatne količine popisnica, Republički zavod za statistiku Republike Srpske jučer i jutros je preuzeo iz tiska sav dodatno odriskani materijal, odnosno 41.500 obrazaca P1 (za osobe) i 10.000 P2 (za domaćinstva).

Osim toga, Agencija za statistiku BiH preuzela je 9.360 popisnica P1 od Federalnog zavoda za statistiku, te ih distribuirala na Pale i općinske popisne komisije u Podrinju. (Fena)

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.