Srbijanski ministar optužio HRT za huškanje tijekom prosvjeda u Beogradu

Na sinoćnjim prosvjedima u Beogradu prema procjeni ministra unutarnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića bilo je 5.000 ljudi, iako sudionici prosvjeda i snimci pokazuju drugačiju sliku.

Neka mi pokažu matematički točno da je drugačije, izjavio je Stefanović i dodao da su organizatori prosvjeda “Jedan u pet miliona” broj sudionika povećali za deset puta.

Ipak, srbijanski ministar policije je pored izjave o broju sudionika, tražio i krivce za prosvjede protiv aktualne vlasti, pa je tako izravno optužio Hrvatsku radioteleviziju (HRT) za, kako je naveo, huškanje na nasilje na ulicama, prenosi Klix.ba.

HRT-u je bilo važno da kaže da izvještava iz grotla građanskih prosvjeda, samo što nisu pozvali na rušenje vlasti u Srbiji. Takav način izvještavanja je sve samo ne profesionalan, kazao je Stefanović.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je da neće udovoljiti zahtjevima prosvjednika.

S obzirom da javni servis Srbije (RTS) nije pridavao veliku pozornost prosvjedima u Beogradu, veliki broj korisnika Twittera je negodovao zbog toga. Poručili su da je žalosno da na HRT-u moraju pratiti događanja, a ne na RTS-u.

Prema procjenama organizatora na beogradskim ulicama u prosvjednoj šetnji bilo je više od 30.000 osoba koje su prosvjedovale protiv aktualne vlasti u Srbiji na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Događaj koji je pokrenuo prosvjede “Stop krvavim košuljama” bio je fizički napad na lidera opozicijske “Levice Srbije” Borka Stefanovića i još jednog predstavnika te stranke u Kruševcu 23. studenog.

U Beogradu je bio novinar HRT-a Dragan Nikolić koji se uživo javio za vrijeme trajanja prosvjeda.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.