Srbijanski mediji obrušili se na Golužu zbog ”Oluje”

U jučer odigranoj utakmici 2. kola rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Londonu, hrvatska rukometna reprezentacija porazila je Srbiju sa 31:23 te su se ovom uvjerljivom pobjedom osvetili europskim viceprvacima za poraz u polufinalu EP u Srbiji u siječnju ove godine.

No, kao i mnogo puta u dosadašnjim susretima, tenzije su bile visoke, a još veću buru nakom utakmice podigli su srbijanski mediji koji su oštro napali i iskritizirali izbornika hrvatske reprezentacije Slavka Golužu zbog, kako oni navode, sramotne izjave nakon utakmice Hrvatska – Srbija u kojoj je Goluža rekao: ”Ništa ne može da mi pokvari ovaj dan. Pokazali smo da smo bolji od Srbije kada se igra na neutralnom terenu. Ne mogu se tome oteti, ali svaka misao o utakmici me podsjeća na film ”The Storm” (Oluja). Bili smo gladni pobjede.’

Kako piše srbijanski Telegraf, Goluža je napravio krajnje neprikladnu usporedbu pobjede svoje momčadi nad Srbijom s filmom ”Oluja” (The Storm). Jasno je da je bezobrazni Goluža iskoristio ovaj film kako bi sve Srbe podsjetio na težak zločin iz 1995. godine, kada je Hrvatska u akciji pod nazivom ”Oluja” protjerala više od 300.000 ljudi iz Krajine, dodaje Telegraf.

Također, prozvali su ga usplahirenim trenerom te’ kako je on namjerno svim Srbima dosolio ranu zbog sportskog poraza.

Svoj oštri, i možemo slobodno reći, drski i huškački tekst zaključili su ovom rečenicom: ”Očigledno izbornika ”kockastih” i dalje bole porazi od Srbije iz 1996. godine, ali i onaj iz siječnja ove godine na EP u Beogradu, ali način na koji je jučer uvrijedio Srbe dugo će ostati upamćen.

Izgleda da ratne rane pojedinima još teško zarastaju te će proći još mnogo godina dok se stvari ne poprave, a mi ćemo još nekoliko godina gledati i pratiti medijska prepucavanja i namjerno dizanje tenzija kada su u pitanju utakmice Hrvatske i Srbije.

(www.jabuka.tv | D.L.)

6 komentara

  • Uživala sam kako smo razbili Srbiju!
    Svi su dečki bili za desetku!
    Goluža jest Hrvat;voli Hrvatsku i diše za nju ali brate neka nauči pričati hrvatski!
    On ne može reći:”Ništa mi ovaj dan ne može da pokvari”!! Tako bi progovorio jedan Beograđanin.

  • je li težak zločin u oooluuuuuji, ato sto su ti isti srpski kokošari ,fašisti i četničlki koljači 4 pune god ubijali i terorizirali Hrvatsko pučanstvo to je kao u redu i normalno ,e pa ne ćemo tako. slavimo ooluuuuju i slavit će mo je dok smo god živi a moja poruka europi i americi koji su zsabrinuti za braću po zločinu tj-srbe fak of.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.