Srbija diže spomenik “narodnom heroju” koji je zamalo sravnio Bjelovar

Vlada Srbije pod vodstvom Aleksandra Vučića odlučila je da se ‘narodnom heroju’ Milanu Tepiću podigne spomenik na teritoriju gradske općine Savski venac u Beogradu.

Vijest bi bila irelevantna kad se ne bi radilo o majoru JNA koji je u jesen 1991. zamalo sravnio Bjelovar, međutim nije uspio aktivirati eksploziv u susjednim skladištima, piše Jutarnji.hr.

Tepić je bio zapovjednik skladišta borbenih sredstava Barutana u selu Bedenik nedaleko od Bjelovara. Kad su 29. rujna 1991. snage Zbora narodne garde oslobodile vojarnu”Božidar Adžija” na Vojnoviću, gotovo u samome centru toga grada, što je bio jedan od najvažnijih vojnih objekata koji su osvojeni u Domovinskom ratu jer je u oslobađanju bjelovarske vojarne od JNA zaplijenjena značajna vojna tehnika, većina tamošnjih vojnika se predala, no Tepić i još jedan regrut su odbili predaju. Umjesto toga, u samoubilačkoj akciji, dignuo je u zrak skladište sa 170 tona streljiva i pritom ubio 11 gardista.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Mi Hrvati smo jadni, jer nam pupovac, stazić,opačić, razni pusići – fašisti četnički diktiraju politiku, određuju koje simbole smijemo nositi i kome spomen obilježja podizati. Puna Hrvatska partizansko-četničkih obilježja, gdje su naši spomenici HOS-u, i drugim braniteljima. Nek se zna u Jasenovcu je triput više pobijeno Hrvata nego svih ostalih. To su činili titovi partizani-četnici.
    mala slova su s razlogom korištena.

  • kad u glavnom gradu svih HRVATA postoji trg najvećeg zločinca nad HRVATIMA za HRVATE TO JE PROBLEM a to sto srbi proglašavaju zakletog četnika herojem to neka rade a mi znamo ko je taj ubica

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.