Sramotan potez srbijanskog izbornika proći će nekažnjeno?

Nakon što je izbornik srpske ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković na EP-u izveo sramotan potez i povlačio norvešku igračicu za dres Rukometni savez Srbije je poslao ispriku, dok Međunarodna rukometna federacija tvrdi da se nitko nije žalio na njegov nesportski potez.

Bošković je, podsjetimo, tijekom jednog napada Norvežanki, ničim izazvan, potegnuo za dres Linn Jorum Sulland kako bi je omeo i tako pomogao svojim igračicama, a nekoliko minuta poslije ponovio je nesportsku radnju potegnuvši je za ruku.

[youtube id=”NHR86kThnw8″ width=”600″ height=”350″]

“Ovo nema veze sa sportom, ne mogu vjerovati da se to dogodilo čak dvaput”, istaknuo je norveški izbornik, a Rukometni savez Srbije poslao ispriku.

“Molimo Vas da uvažite našu ispriku. Sve se dogodilo u žaru borbe i ovakav propust više nikada neće biti ponovljen od strane izbornika srpske reprezentacije Saše Boškovića. U sportskom i duhu fair-playa želimo svim sudionicima Europskog prvenstva sportsku i vitešku borbu za plasman”, navodi se u priopćenju.

Iako su Norvežanke na kraju pobijedile sa 28:26, Norveški rukometni savez je najavio tužbu koju će protiv Srbije uputiti EHF-u, no Međunarodna rukometna federecija tvrdi da prijave zadad nema.

“U službenom izvješću sudaca i delegata nije bilo riječi o tome niti nam je stigla službena žalba. Prema postojećim propisima nakon utakmice nećemo poduzimati nikakve disciplinske mjere”, piše EHF u priopćenju. (Sportski.net)

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.