Spriječite listanje i pucanje noktiju u četiri jednostavna koraka

Pucanje i listanje noktiju za neke je žene mučna svakodnevica.

Mnoge pripadnice nježnijeg spola jednostavno prihvate činjenicu da imaju loše i nekvalitetne nokte i nastave sa životom. To, nasreću, nije točno.

Dermatologinja Debra Jaliman otkrila je za PopSugar koji su najčešći uzročnici slabljenja i pucanja noktiju.

1. Nedostaje vam željeza

Ako niste ljubiteljica mesa i zelenog povrća, vrlo vjerojatno vašem organizmu nedostaje željeza. Ako je to slučaj, trebale biste početi koristiti suplemente koji će nadoknaditi taj deficit ili jednostavno uvrstiti špinat, mahunarke i meso u svoju prehranu.

2. Koristite nokte kao alat

Ako to učestalo činite, onda je to vrlo vjerojatno odgovor na pitanje zašto vam se nokti listaju. Odljepljivanjem naljepnica s boca ili grebanjem tvrdih predmeta dubinski oštećujete nokte što kao posljedicu nosi listanje noktiju.

3. Imate umjetne nokte 

Nakon nekoliko aplikacija gela ili akrila, vaši nokti postaju tanji i slabiji. Jaliman savjetuje da preskočite trend ugradnje noktiju i držite se laka i hranjivih seruma kako biste i noktima pružile njegu koja im je potrebna.

4. Ne nosite rukavice prilikom pranja posuđa

Nokti koji dugo vremena provode u vodi postaju mekši i slabiji. Dermatologinja Jaliman ističe kako biste pri svakom pranju posuđa, pa čak i ako se radi o samo nekoliko tanjura, trebale nositi gumene rukavice, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.