Spriječeno krijumčarenje ljudi u Hercegovini

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, 18. ožujka 2022. godine, u dva odvojena slučaja spriječili su krijumčarenje pet osoba.

Naime, na području Čapljine pripadnici Jedinice granične policije BiH Doljani spriječili su krijumčarenje dvije ženske osobe, državljanku Savezne Republike Njemačke i osobu s područja Kosova.

Spomenute osobe su krijumčarene u vozilu Mercedes, njemačkih nacionalnih oznaka.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se F.J.M.B. (1991.), državljanin BiH, protiv kojeg će, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “krijumčarenje osoba”, biti dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH.

U drugom slučaju, pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Bosansko Grahovo GPBiH su na području Tomislavgrada spriječili krijumčarenje tri osobe afroazijskog porijekla. Ilegalne migrante koji su izjavili da dolaze iz Afganistana i Irana krijumčarila je državljanka BiH, I.H. (1981.), u vozilu Passat, bh. nacionalnih oznaka.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv osumnjičene će biti dostavljen izvještaj zbog počinjenja kaznenog djela “krijumčarenje osoba”. O ovim događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)