Spremno dočekajte komarce

S ljetom nam stiže veliki broj neugodnih napasnika – komaraca, ali i ostalih insekata. Komarci su najaktivniji u sumrak ili rano jutro, odnosno tijekom noći, kada je izraženija vlažnost zraka i niža temperatura. Izuzetak od toga čini Azijski tigrasti komarac, koji je nažalost stigao i do nas, a koji je aktivan tijekom čitavog dana.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako se riješiti komaraca tijekom ljetnih dana:

 1. CITRONELA REPELENTI 
  Jedan od najpoznatijih prirodnih repelenata koji će sigurno istjerati ljetne kukce iz domova je CITRONELA – proizvod napravljen na bazi ekstrata citronela ulja.Posebno praktični za vrtove i otvorene prostore su citronela MIRISNI ŠTAPIĆI, citronela SPIRALA, citronela VRTNA SVIJEĆA i LUČICA, te citronela GEL RASTJERIVAČ KOMARACA.
 2. ZAŠTITA U ZATVORENIM PROSTORIMA
  Za zaštitu zatvorenih prostora izuzetno su učinkoviti ULTRAZVUČNI RASTJERIVAČI KOMARACA koji stvaraju zvučne valove koji smetaju komarcima i ometaju njihovo djelovanje.Tu su i ELEKTRIČNI APARATI koji koriste tablete ili tekućinu. Tablete učinkovito štite 10 sati tijekom noći, a jedno tekuće punjenje traje čak 240 sati.ZAŠTITNA MREŽA PROTIV INSEKATA sa magnetima je idealna za kućanstvo. Odgovara svakom modelu vrata, a postavlja se brzo i jednostavno bez potrebe za alatom. Propušta svjež zrak i svjetlost, a sprječava ulazak insekata. Jaki magneti omogućuju trenutno samozatvaranje. Sličnu primjenu ima i MREŽA ZA KOMARCE sa ljepljivom trakom za pričvršćivanje.
 3. ZAŠTITA ZA TIJELO 
  Za direktno nanošenje i zaštitu kože, donosimo vam inovativnu Arox liniju proizvoda za tijelo. Za preventivnu zaštitu preporučujemo AROX TEKUĆINU ili AROX SPREJ koji štiti od ugriza komaraca, muha i krpelja stvarajući neprobojnu barijeru. Za djecu je posebno pogodna AROX KREMA s učinkovitim repelentom, koji štiti od ugriza čak do 8 sati. Za primjenu nakon uboda, preporučujemo AROX SPREJ ili AROX GEL za tijelo, koji smiruje nadražaj i crvenilo kože.Također za zaštitu tijela poznate su vrlo popularne NARUKVICE i FLASTERI protiv komaraca, koji ne samo da tjeraju komarce, nego su i zanimljivi kao modni dodaci. Iznimno su pogodni za ljetne šetnje, planinarenje ili kampiranje.Tu su i VLAŽNE MARAMICE PROTIV KOMARACA koje sadrže eterično ulje citronele za potpunu zaštitu, prijatnog mirisa, mekane za kožu i štite od uboda komaraca i ostalih insekata.
 4. ZAMKA ZA KOMARCE
  ELEKTRIČNA LAMPA PROTIV KOMARACA –  svjetlom privlači komarce, a nakon što ih privuče, visoko naponska rešetka ih uništi. Pogodna je za korištenje u kućanstvu, hotelima, poslovnim prostorima, skladištima i ostalim mjestima koja komarci često naseljavaju.
  SOLARNI INSEKT KILLER – radi pomoću napredne tehnologije na način da po danu skuplja solarnu energiju koja po noći napaja aparat. Po noći automatski emitira UV svjetlo koje privlači insekte, a onda ih rešetka pod naponom uništi.
 5. INSEKT KILLER SPREJ – učinkoviti su protiv svih vrsta letećih i gmižućih insekata jer imaju trenutno djelovanje. Dostupan u spreju od 220 ml, 600 ml i 750ml.

 

Široku paletu proizvoda protiv komaraca i ostalih nepoželjnih insekata potražite u Vama najbližem Agrocentru Sjemenarne.

(www.jabuka.tv)