Šprajc maknut iz Dnevnika!

HRT je priopćio kako Zoran Šprajc do daljnjega neće voditi niti uređivati Dnevnik.

Kako stoji u priopćenju kojega je medijima proslijedila glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc, v.d. urednik Informativnog programa HTV-a Dražen Miočić i glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević, zatražili su da se uredniku i voditelju nedjeljnog Dnevnika Zoranu Šprajcu izrekne mjera upozorenja zbog povrede radne obveze, javlja index.hr.

“Kolega Šprajc odbio je dati očitovanje nadređenim urednicima u vezi s upitom Programskog vijeća HRT-a te je zlouporabio  medijski prostor javne televizije i Programskom vijeću odgovorio putem ekrana. Također, kolega Šprajc se izravno oglušio o nalog nadređenih urednika koji su prema važećim pravnim aktima odgovorni za program.”, stoji u priopćenju.

“Istup kolege Šprajca nadređeni urednici i Uprava HRT-a smatraju potpuno neprimjerenim i neprofesionalnim te je predsjednik Uprave Josip Popovac uvažio prijedlog i Šprajcu izrekao mjeru upozorenja zbog povrede radne obveze.”, smatraju čelni ljudi na televiziji pa je stoga Miočić odlučio da Šprajc do daljnjega neće voditi i uređivati Dnevnik, te će obavljati druga zaduženja sukladno njegovoj odluci.

Iako u priopćenu stoji kako se Šprajc odbio očitovati o slučaju, prema našim informacijama, njega nitko nije niti zvao niti tražio ikakvo očitovanje.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.