Priopćenje za javnost Gradskog odbora HDZ BiH Mostar

GO-I-036/11

Mostar, 20. prosinca, 2011. godine

SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

Razmatrajući aktualnu političku situaciju u Gradu Mostaru, GO HDZ BiH Mostar na 4. redovitoj sjednici održanoj danas u Domu HDZ BiH raspravljao je o implementaciji odluke Ustavnog suda BiH  koja se odnosi na izbor vijećnika u GV Grada Mostara.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar inzistira na dosljednoj i žurnoj provedbi odluke Ustavnog suda, na način da se izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara mora izjednačiti s izborima u svim drugim jedinicama lokalne samouprave u BiH.

Medijska kampanja koja ima za cilj blokirati provedbu odluke Ustavnog suda, naišla je na snažnu osudu svih članova Gradskog odbora. Nažalost, pored medija i nekih političkih stranaka, u njoj sudjeluju i pojedinci iz vrha islamske zajednice, koji svojim neutemeljenim i neodgovornim izjavama obmanjuju javnost i kreiraju atmosferu straha što je u demokratskom društvu nedopustivo.

Imajući u vidu činjenicu da Parlamentarna skupština BiH nije u zadanom roku ispoštivala odluku Ustavnog suda pozivamo Ured visokog predstavnika, koji je i najodgovorniji za ovakav statut Grada Mostara, da adekvatno reagira. Očekujemo da OHR svojim autoritetom  i instrumentima osigura provedbu odluke Ustavnog suda i otkloni sve neustavne i diskriminirajuće odredbe iz izbornog zakona koje se odnose na izbor vijećnika u GV Grada Mostara.

 GRADSKI ODBOR HDZ BiH MOSTAR

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.