Sportski savezi nadležni za arbitražno rješavanje sporova sportaša i klubova

Vijeće ministara BiH većinom glasova je utvrdilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u Bosni i Hercegovini, kojim se unapređuju postojeće procedure radi brže, jednostavnije i kvalitetnije primjene ovog zakona.

Dopunama Zakona sportskim savezima Bosne i Hercegovine daje se nadležnost za arbitražno rješavanje sporova sportaša i sportskih klubova, putem njihovih arbitražnih sportskih tijela, što je međunarodni standard.

Istovremeno se definira da će strategiju razvoja sporta u Bosni i Hercegovni usvajati Parlamentarna skupština BiH, na prijedlog Vijeća ministara BiH, uz prethodno pribavljenu suglasnost entiteta i Brčko Distrikta BiH, dok će program razvoja sporta usvajati Vijeće ministara BiH.

Predviđa se odgovornost pravnog lica u sportu ukoliko organizira sportsko natjecanje i sportsku priredbu u BiH, koja nije usklađena s preporukama Europske konvencije o suzbijanju nasilja i nedoličnog ponašanja gledatelja, posebno na nogometnim utakmicama.

Ministarstvo civilnih poslova dostavit će Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu Parlamentarnoj skupštini BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.