Spomenik HVO-a u Sarajevu: ‘Nemaju što tražiti ustaše u Sarajevu’

U sklopu obilježavanja obljetnice HVO-a  Sarajevo u organizaciji Udruge umirovljenika i razvojačenih branitelja HVO-a KS-a položeno cvijeće i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje pored crkve “Presvjetlo Trojstvo” u Novom Sarajevu, te služena misa zadušnica. Javnost u Sarajevu je jednoglasna u ocjeni kako spomenik HVO-u u Sarajevu neće ugledati svjetlo dana.

Među građanima Sarajeva smo proveli i manju telefonsku anketu o tome što misle o spomeniku HVO-u u Sarajevu.Pitanje je glasilo: “Podržavate li ili ne gradnju spomenika braniteljima HVO-a koji su svoje živote dali za obranu Sarajeva?”

Izmeđuostalog smo mogli čuti i “Nemaju što tražiti ustaše u Sarajevu”, “Neće nikad takav spomenik u Sarajevo”, “Nemaju ustaše i njihova Herceg-Bosna šta tražit u Sarajevu”, stoji izmeđuostalog u snimljenom anketnom materijalu koji je sprovela NVO Croatia Libertas iz Mostara.

Sve izjave u svezi spomenika HVO-u u Sarajevu bile su negativne i predstavljaju omjer od 100% odraza bošnjačke javnosti na uzorku od 450 kontaktiranih osoba koje žive u Sarajevu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.