Spoj mlažnjaka i automobila kakav još niste vidjeli – Jabuka.tv

Spoj mlažnjaka i automobila kakav još niste vidjeli

Za slučaj da vam se prije koji dan svidjela ideja automobila koji izgleda kao brod, ali ste više naklonjeni nebu nego vodi, imamo nešto i za vas.

Jedan je Amerikanac iz Oregona sa svojim timom posljednjih čak 15 godina proveo u planiranju i izradi – mlaznog putničkog zrakoplova na kotačima.

Ovo neobično vozilo spoj je malenog mlažnjaka marke Learjet i podvozja sklopljenog od nekoliko donorskih automobila.

Za izradu ove Learmuzine utrošeno je ukupno preko 40.000 sati rada, a dvije godine otišle su samo na istraživanje i planiranje. Dizajn je jedinstven u svijetu i patentiran, a vozilo je čak i legalno za vožnju cestom u SAD-u, iako autor kaže kako mu je primarna svrha pokazivanje na izložbama i raznim priredbama.

Zrakoplov-limuzina dug je 12,8 a širok 2,4 metra. Od zrakoplova su zadržani trup, vertikalni stabilizator i kućišta mlaznih motora, dok je za pogon ipak zadužen 8,1-litreni Chevrolet Vortec V-8 motor snage 400 KS. Iz mlaznih motora se, pak, mogu čuti zvukovi slični onima kakve bi proizvodio ovaj zrakoplov. Limuzina se vozi na 28-inčnim gumama.

U unutrašnjosti sve odiše modernom tehnologijom i luksuzom: tu su četiri kamere za pomoć vozaču, gomila dekorativne rasvjete, audio-video sustav snage 17 kW, 42-inčni televizor, kožna sjedala… preporučamo da detalje proučite u priloženoj galeriji.

Learmuzina će biti ponuđena na prodaju na aukciji koja bi se trebala održati u Indianapolisu od 9. do 11. svibnja. Uz ovo vozilo u paketu dolazi i 13,5-metarska prikolica za prijevoz kao i pickup kamionet Chevrolet 2500 iz 2015. godine. Početna i očekivana cijena za ovu aukciju nisu objavljene.

Top 5 činjenica o automobilima koje (vjerojatno) niste znali

(Autonet.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.