Split se na dirljiv način oprostio od Mateja Periša

Prijatelji, kolege, poznanici i brojni Splićani brodicama, svjetlosnim signalima i zvukovima trube ispratili su Mateja Periša na njegov posljednji počinak.

U njegovu čast u splitskoj kruzerskoj luci okupilo je dvadesetak brodova, uključujući i jedan veći jedrenjak, piše Slobodna Dalmacija.

Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet mjeseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazi na jedrenjaku.

Hvala vam svima, pokazali ste veliko srce, kazao je Nenad Periš.

Ovakva potpora čovika čini čovikom, dodao je neutješni otac koji je onda poveo zajedničku molitvu.

Matej je preko ljeta radio kao skiper na jahti i upravo zbog toga su njegovi prijatelji špalirom brodica odlučili reći posljednje zbogom.

Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem zemalja regije. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti, rekao je za Slobodnu Dalmaciju u nedjelju jedan od prijatelja Mateja Periša.

(www.jabuka.tv | Foto:Tom Dubravec/Cropix/Cropix )