Splićanima ni virus ne može pokvariti uživanje u kupanju i sunčanju

Sunčano vrijeme i temperatura od skoro 25 stupnjeva danas je na čuvene splitske Bačvice izmamila brojne građane koji su se sunčali i kupali te zaigrali picigin.

Fotografije s plaža Žnjan i Bačvice prikazuju da su Splićani i Splićanske iskoristili posljednji dan prije popuštanja mjera u Hrvatskoj – da uživaju.

Kako pišu lokalni mediji uvijek opušteni Dalmatinci se danas na splitskim plažama i nisu pridržavali socijalne distance, a nije bilo ni policije koja je kontrolirala (ne)poštivanje mjera.

Iz splitske policije za Dalmatinski portal su kazali da danas nisu imali postupanja vezanih za odredbe Stožera civilne zaštite koje reguliraju boravak na otvorenom.

Od ponedjeljka, 27. travnja, u Hrvatskoj će biti omogućen rad svim poslovnih subjektima u trgovini, osim onima koji posluju u trgovačkim centrima, s iznimkom trgovina koje ondje rade sve vrijeme posebnih mjera, prenosi Klix.ba.

Omogućit će se i nastavak rada svim uslužnim djelatnostima, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti, a omogućuje se i rad knjižara, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara te treninzi sportaša prve i druge kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišoj razini natjecanja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.