Spektakularan doček prvaka Europe u Sarajevu

Građani su u ponedjeljak navečer ispred Vječne vatre u Sarajevu dočekali bosanskohercegovačke košarkaše i zajedno s njima proslavili titulu prvaka Europe u kadetskoj (U-16) konkurenciji koju su osvojili u nedjelju u Litvi.

Prema nekim procjenama, više od 50.000 građana Sarajeva i gostiju iz drugih gradova, u Titovoj je ulici pozdravljalo zlatne bh. košarkaše koji su se u otvorenom autobusu dovezli od sarajevskog aerodrom do Vječne vatre gdje im je upriličen veličanstven doček.

Amel Ćurić otpjevao je pjesmu “Što nas ima mašala”, izvedena je i navijačka himna, uslijedilo je predstavljanje igrača, a za bh. prvake pjevao je i Halid Bešlić.

Igrači su izrazili zahvalnost navijačima za podršku koja je znatno doprinijela njihovom uspjehu, ali i za doček koji im je upriličen po povratku u Sarajevo.

Zrakoplov u kojem su bili bh. kadeti sletio je oko 20.00 sati na Međunarodni aerodrom Sarajevo gdje su ih također dočekali razdragani navijači.

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je u nedjelju naslov prvaka Europe. Mladi bh. košarkaši pobijedili su u Kaunasu reprezentaciju domaćina – Litvu sa 85:83, u finalu europskog prvenstva za igrače do 16 godina. Ova generacija bh. košarkaša naredne godine nastupit će na svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • ne slavim ovo, niti ću ikada, za mene je to neprijateljska reprezentacija…a Vama (mislim samo na Hrvate) koji slavite ovo ili se osjećate da je ovo Vaša reprezentacija se p.os.e.r.em. na Hrvatstvo…ovo nije niti je ikad bila niti će ikad biti naša reprezentacija…jedino lijabo-ljupcima, Orjunašima i prikrevenim SKOJEVCIMA, pravim Hrvatima nikada

  • Samo da ti porucim.idi na ispovijed negdje drugdje. Npr.kod pratra.ili da se možda maknes iz svog naslonjača ili možda kreveta pa da vidiš kako je život prelijep kad nemaš predrasuda….btw.a možda si u duhovnome kreveticu pa kmecis uzalud jer ti nitko doli sam sebi ne možeš pomoći…. Ili si možda onako naski rečeno veliki Hrvat koji kaže da je ugrožen a ne bi se izborio za sebe ni da makne sa tog istoga krevetića….idi putuju barem misaono pa nam se vrati……i donesi koje radno mjesto…. Razumiješ li sada?

  • Meni su najjaci ovi sto su usvojili neke izraze poput ”orjunasa” i slicno, a veze nemaju ni sta znaci ni odakle potjece, nego culi neke od svojih idola krimosa kako ih mantraju, pa to uporno u svakom komentaru kao papagaji navode, da toboze netko pomisli da se iza tog vela mrznje, predrasuda krije nekakva inteligencija. Al u kurcu.

  • ORJUNAŠ= Jugoslovenski nacionalist i sve proizašlo iz toga…ne mantram p.č.k.a ti materina balava, pola lištice sad Širokog su bili udba i isti ti danas pišu komentare koje ti pišeš, ne moraš ti biti nacionalist ortodoksni al znaj za svoje odakle se i gdje stremiš…radovat se uspjehu neprijatelja, to je dno dna…jer prijatelj je onaj tko te sustavno potkrada, tko ti zabranjuje program na maternjem jeziku itd itd…a ti pecara i ovaj ponos (kurca a ne herc.) odpepajte sa tim ORJUNAŠKIM stavovima, Vi bi mir pa brate idite negdje izolirajte se od nas normalnog svijeta koji stvari naziva onako kako ih treba nazivati i kako zaslužuju da ih se naziva…da ponovim pravi Hrvat iz BiH se ne može radovati ovome uspjehu, biti ravnodušan to da , al radovati se to nikako, jer da Hrvatska osvoji ovo vidio bi na njihovim portalima poruka mržnje..ja njih ne mrzim (ne mrzim nikoga) al ih brate i ne volim, daleko im kuća bila

Komentiraj: