Specijalcima iz pljačke 40 godina zatvora

Okružni sud u Banjoj Luci proglasio je u ponedjeljak krivim bivše specijalce Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) za pljačku 617.000 KM.

Specijalci Vladan Malić, Goran Paraš, Aleksandar Popović, osuđeni su na po deset i pol godina zatvora, a civil Oleg Banda na osam i pol godina.

Predsjedavajuća Sudskoga vijeća Olga Pantić rekla je da je njihova krivnja za to razbojništvo na autocesti Banja Luka – Gradiška u rujnu 2015., kojim su željeli pridobiti protupravnu imovinsku korist, u ponovljenom sudskom postupku dokazana.

Oni su nakon prvostupanjskoga postupka bili osuđeni na ukupno 42 godine robije, ali je Vrhovni sud Republike Srpske u veljači ove godine ukinuo presudu i vratio suđenje na početak. Prije iznošenja završnih riječi, Danijel Kuzmić, svjedok pokajnik Republičkoga javnoga tužiteljstva, kažnjen je novčano u iznosu 3.000 KM zbog šutnje na sva pitanja koja mu je postavio tužitelj.

Bivši radnik “Sector Securityja” Kuzmić ranije je do detalja govorio o svojoj ulozi u oružanoj pljački 617.000 KM, ali je u ponovljenom postupku odbio odgovarati na pitanja.

Obrana je najavila žalbu na presudu. Osuđenima će, nakon presude, biti oduzeta imovina od 543.204 KM.

(Fena)1 komentar

  • Ako je sudstvo ovako funkcionalno trebalo bi i sve ove sti su na vlasti na dozivotnu robiju s obzirom na visemilijunske pljacke!
    Al ne..njih radije kaznimo jos jednim mandatom pa nek se “pate”!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.