Spasioci iz vode izvukli tijelo nestalog 42-godišnjaka iz Posušja

Gorska služba spašavanja Hercegbosanske županije u subotu je iz umjetnog jezera uz magistralnu prometnicu Šujica Kupres te u blizini istoimenog restorana izvukla beživotno tijelo 42-godišnjeg A.M iz Posušje koji je izvršio samoubojstvo utapanjem.

Kako su kazali iz Gorske službe spašavanja HBŽ-a, u subotu oko 17.45 sati dobili su poziv od Policijske postaje Kupres o nestaloj muškoj osobi s područja Posušja.

U razgovoru s policijom te sa kolegama iz ZHŽ-a te po pretpostavkama da je u blizini samog restorana “Jezero” u Kupresu pronađeno vozilo od nestale osobe, postojala je mogućnost da se nestali nalazi u istom tom jezeru smještenom uz samu magistralnu prometnicu koja povezuje Šuicu i Kupres.

U kasne večernje sate je izašlo pet članova GSS HBŽ i pet članova GSS Tomislavgrad koji su nakon 15 minuta provedenih u vodi u 19.45 sati izvukli beživotno tijelo 42-godišnjeg muškarca, kazao je za Fenu pročelnik stanice Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije Ante Dadić.

Očevid je na licu mjesta obavila dežurna tužiteljica Županijskog tužiteljstva u Livnu, a nakon pregleda tijela na kojem nisu utvrđeni znakovi nasilne smrti, tijelo je predano obitelji.

(Fena | Foto: GSS HBŽ)