Spas od vrućina potražite u prirodnim oazama rijeke Trebižat

Osim poznatih vodopada Kravice i Koćuše, Ljubuški nudi brojne prirodne oaze na rijeci Trebižat u kojima možete potražiti spas od visokih temperatura.

Brojni mještani, ali i posjetitelji koji su otkrili ove bisere grada podno Butorovice, okupljaju se u ljetnim mjesecima upravo na lokacijama o kojima pišemo, stoga vas možda i inspiriramo da posjetite neku od njih.

Prva asocijacija na Hercegovinu je možda kamen, krš i maslina, ali ovaj raj na zemlji isto tako obiluje bogatim izvorima vode koja su idealna za spas od nesnošljivih vrućina, a osim toga njihova ljepota će vas zapanjiti.

Bililo

Kupalište Bililo u mjestu Hardomilje, mjesto je koje vas očara na prvi pogled, i kojem se nakon jednog posjeta uvijek iznova vraćate. Osim prelijepog krajolika, restoran pod istim nazivom nudi vam ukusnu hranu po pristupačnim cijenama, kao i osvježenje s pogledom na Trebižat i njegove slapove.

Kupalište Bililo

No, ukoliko želite doći ovdje budite spremni rezervirati mjesto ili se naoružajte strpljenjem, jer se uvijek traži mjesto više. Destinacija je to na kojoj možete vidjeti patke kako bezbrižno plivaju i ljude kako neopterećeno uživaju u čarima prirode.

Čeveljuša

Čeveljuša je vodopad na rijeci Trebižat, koji se nalazi u selu Hrašljani, a čija je visina oko 15 metara. Prizor na ove slapove oduzima dah, a svaki kutak ovog mjesta podsjeća vas na to da iznova treba zahvaljivati i cijeniti “majku prirodu.”

Čim kročite u ovaj dragulj na rijeci Trebižat osjetit ćete miris neodoljivog roštilja koji će vam otvoriti apetit. Na Čeveljuši možete birati između tri restorana koja pružaju bogat i raznovrstan izbor hrane.

Božjak

Još jedno hercegovačko autentično kupalište i omiljeno izletište mnogih je Božjak. Ovo ljetno utočište smjestilo se na pola puta između Ljubuškog i Čapljine.

Kupalište Božjak

Raskošna zelena vegetacija, čist zrak, žubor rijeke i njenih slapova uz dobru hranu i piće kombinacija je koja se ne propušta. Tu je i plaža uz koju ćete zaboraviti odlazak na more budući da će vam pružiti osvježenje koje vam je potrebno. Ispod plaže nalazi se i ušće rijeke Studenčice čije ime govori samo za sebe.

Tegaševac

Mjesto na kojem su lokalni stanovnici naučili plivati i mjesto koje jednom riječju nudi mir zove se Tegaševac, a nalazi se u Lisicama. Ovdje dolazite kada se želite osloboditi stresa i jednostavno zaboraviti na sve brige.

Priroda vas uvuče u sve svoje boje, mirise i zvukove stvarajući jedinstvenu atmosferu koja poziva na opuštanje. Osim kupanja na Tegaševcu, mnogi lokalci rekreativno trče, voze bicikl ili šetaju na nasipu Bajer koji se pruža dužinom rijeke Trebižat.

Baščine

Ovaj pravi mali prirodni raj u srcu Ljubuškog očarat će vas svojom netaknutom prirodom. Daleko od uobičajenih gužvi, buke i svakodnevnog stresa skrilo se kupalište koje je utočište svim generacijama.

Kupalište Baščine

Bilo da želite samo uživati, okupati se u hercegovačkoj ljepotici Trebižat, kartati ili potražiti hlad u zelenilu, Baščine u naselju Humac ispunit će sva vaša očekivanja.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Imsli smo i mi prije gdje se kupati, mi stariji smo na Listici naucili plivati, kupalo se na Brani u Borku, plazi “Pisak”, u Trokutu, na Bentu, Mocilima, Provaliji, Semberovcu, Buku, na Blatu, imali smo i bazen, koga sad nema, a nema mnogo toga, sve unistise …

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.