SPARK i Arhitektonski fakultet u Sarajevu nastavili suradnju

Nakon uspješne suradnje u prvom semestru akademske 2017./18. godine između Arhitektonskoga fakulteta u Sarajevu i SPARK grupacije, ista je nastavljena i u drugom semestru.

U ljetnom semestru u vidu Internacionalnoga projektnoga studija, s pratećim seminarima i radionicama 30-ak studenata, podijeljenih u nekoliko skupina, pokušali su svojim rješenjima zaraditi ocjene, ali i pomoći u razmišljanju kako bi u budućnosti mogao izgledati jedan IT kampus.

U ovome su sudjelovali studenti master studija Arhitektonskoga fakulteta Univerziteta u Sarajevu, pod vodstvom prof. dr. Adnana Pašića i doc. dr. Nasihe Pozder, kao i studenti master studija Istanbulskoga Tehničkoga Univerziteta s međunarodnim timom studenata iz Turske, Hrvatske, Njemačke i Austrije, pod vodstvom prof. dr. Birgül Çolakoğlu, prof. dr. Hayriye Esbah Tuncer i prof. dr. Azime Tezer.

Suradnja je započela krajem veljače, kada su studenti posjetili Mostar i firme koje posluju unutar SPARK grupacije, dobili bolji uvid u način rada i razmišljanja te razmjenjivali ideje i sugestije. Završna radionica održana je u Istanbulu od 21. do 25. svibnja 2018., gdje su SPARK i NiL bili gosti Istanbulskoga Tehničkoga Univerziteta. Taj tjedan studenti su iskoristili da dovrše radove, te odrade završne prezentacije.

Ono što smo uspjeli vidjeti da su studenti uložili puno napora, pogotovo u tim zadnjim danima radionice te uspješno prezentirali svoje ideje. Mostar ima sve predispozicije za ovakav kampus, od klime do zemljopisnoga položaja. Ukoliko se poklope naše želje i stvori u društvu klima, ovime imamo odličnu podlogu, rekao je Marko Trogrlić, direktor tvrtke NiL.

Za par tjedana bit će objavljen i booklet sa svim radovima, koji će zaokružiti ovu uspješnu suradnju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.