Sosa: Ispričavam se, moja odluka je bila pogrešna i snosit ću odgovornost

Borna Sosa poslao je priopćenje Hrvatskom nogometnom savezu, medijima i javnosti, koje prenosimo u cijelosti.

Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri.

Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar.

Donio sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan.

Kao i svaki sportaš, i ja sam kao dijete sanjao nastupe na velikim natjecanjima. Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrijednostima, a sanjam naravno i nastupe na europskim i svjetskim prvenstvima.

No niti u tom snu nemam iluzija da me mnogi neće shvatiti i za to ih ne krivim. Odgovornost za ovu situaciju je samo moja; od pogrešnog shvaćanja što mi komuniciraju iz Hrvatskog nogometnog saveza, pa do odluke koju sam donio, očigledno motiviran da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem.

Za mlađe hrvatske selekcije debitirao sam 2012. godine i odigrao 56 utakmica. Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu.

Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje.

Na kraju, ovim se putem iskreno ispričavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu kojem zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji.

Borna Sosa neće igrati za Njemačku ; Dalić: Nisam zlopamtilo

(www.jabuka.tv | Foto: Profimedia)


7 komentara

  • Staviti Švabe ispred Hrvatske a rođeni Hrvat, šta je to nego sramota i žalosno, pitaj Rakitića i Šimunića i malog Krpana iz Osijeka koji je u rov išao sa 17 godina i opet stigao do hrvatskog dresa. Kako reći ostalima koji čekaju i sanjaju, treba praštati ali samo isprika nije dovoljna nije nogomet brzo hodanje na snijegu da to nije bitno,nogomet u Hrvata je znak ili jesi ili nisi,pozdrav iz Širokog.

  • Da si Pele,Maradona,Mesi i tri puta Ronaldo sve u jednom ne bi vise zaigrao za Hrvatsku . SRAMI SE SMEĆE JEDNO,Sada isprika nakon sto ti manevar nije prošao fuj fuj milijun puta fuj.

  • Svi smo bili mladi i naivni, dečko je popio priču a nije imao ko da mu savjet da . Lipo da si se ispričao cijeloj Hrvatskoj javnosti . Mi smo katolici mi opraštamo ali ne trči pred rudu više.

  • Ma koga briga, izdaju me doslovno svaki dan svi ovi sto me kao predstavljaju u vlasti i sve se vise bogate za svoj nerad, izdaju me svi ovi tajkuni po gradu koji se smiju radnom narodu u lice sa svojim lihvarskim placama i utajama poreza zbog cega je meni sutra konkretno i direktno gore, a sad bi trebao biti ljut na tamo nekog mladica koji mi nista ukrao ni napravio lose nijeg sto je brzopleto i naivno isao tamo gdje je mislio da ce mu biti bolje? Ajde molim te, pola vas ovdje bi mater za 100 maraka prodalo, a pricate o nekakvom domoljublju i slicnim floskulama.

  • Za 16,59 vi iz trećih zemalja možete tako govoriti i misliti jer imate nakalemljenog državljanstvo a mi imamo svoje svetinje

    • Tebé je caca nakalemija !Pogledaj sta ste napravili od HR .Sto radite i koga birate! I koga ce te sutra birati?Vi ste narod bezobrazan i pokvaren! Da smo mi svu ljubav i energiju sto smo ulozili u HR ulozili u Herceg Bosnu bolje bi nam bilo sto puta!Da se nezaboravi mi smo se odrekli HRHB za mirnu reintegraciju Vukovara i sta smo dobili?Da nas takvi IDIJOTI ko ti vridjaju svaki dan. Govnari!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.