Solistički orguljaški koncert Ivane Hrkać održan u Širokom Brijegu

Magistrica glazbe Ivana Hrkać u srijedu navečer je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu održala solistički orguljaški koncert.

Riječ je o koncertu kojim je Širokobriježanka diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Program koji je izvodila nadahnut je poezijom Paula Claudela o Putu križa, a improvizaciju je izveo i zatim zapisao Marcel Dupré. Poeziju je čitao Robert Pehar.

Ivana Hrkać gimnazijsku izobrazbu završava 2015. godine u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, paralelno pohađajući i Glazbenu školu Široki Brijeg, instrumentalni odsjek – smjer glasovir. Četiri je puta sudjelovala na Otvorenom federalnom natjecanju učenika i studenata muzike u Sarajevu; dva puta u disciplini ”klavir četveroručno”, te dva puta kao članica djevojačkog zbora.

Ivana Hrkać

Fakultetsku izobrazbu iz orgulja i crkvene glazbe započinje 2015. godine upisavši Institut za crkvenu glazbu pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – modul orgulje. Aktivno nastupa na orguljaškom festivalu ”Anabasis” u organizaciji Muzičke akademije u Zagrebu, a redovno koncertira i na brojnim nastupima studenata Instituta za crkvenu glazbu.

Godine 2017. sudjeluje na Bistričkom zvukoliku u kategoriji klavirski duo, a 2018. godine na Sirmium music festu u Srijemskoj Mitrovici. Bila je članica Studentskoga zbora Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i voditeljica studentskog mješovitog pjevačkog zbora na istome fakultetu.

Poeziju je čitao Robert Pehar

Preddiplomski studij orgulja na Institutu za crkvenu glazbu završava 2019. godine te upisuje Muzičku akademiju u  Zagrebu, smjer-orgulje. Pohađala je seminare Konstantina Bogina, Maria Perestegia, Davida Cassana, Martina Schmedinga te Ljetnu orguljašku akademiju u Puli, 2020. godine.

2021. ostvarila je nastup sa Zagrebačkom filharmonijom, a iste godine je dobitnica Rektorove nagrade. Od 2019. do 2021. radi kao voditeljica Velikog dječjeg zbora u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu.

Godine 2021. je radila kao zamjena u Školi za klasični balet, gdje svira kao korepetitor, a iste godine se zapošljava u Osnovnoj glazbenoj školi Matije Gupca Gornja Stubica.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.