Šokirani putnici snimili vozača: Sa 130 na sat piše poruke na dva mobitela i laktovima vozi autobus

”Šta nemoj?! Viruj mi da se nije još rodija ‘ko bi ga moga spasit! Dobit će po kratkome postupku otkaz, pa neka budala gine dok stoku voza, a ne moje putnike”, jasno poručuje Mate Jujnović, vlasnik “Prometa” iz Makarske, čiji je vozač snimljen kako tijekom vožnje autocestom šalje poruke na dva mobitela istovremeno.

Jujnović je, razumljivo, ostao šokiran nakon što smo ga novinari Slobodne Dalmacije suočili s fotografijama na kojima se pretili “Prometov” vozač jasno vidi kako laktovima “drži” volan, dok razrađenim palčevima tipka na dva mobitela odjednom. Još je i naočale za čitanje stavio kako bi bolje vidio što piše.

Otkaz je, ističe Jujnović, jedina opcija, jer ne želi da mu zbog jednog, bolje da ga ne citiramo, čitava firma dođe na loš glas.

”Trudin se ka pas, borin se na sve strane, a onda mi se dogodi jedan ovaki krele i sve šta radin baci u vodu. Tolika mi je sad muka da bi se najrađe ubio.

A njega mi više ne spominjite, za me ne postoji, neka se, faking, oko kuće tako voza, a ne u mojoj firmi”, bijesno će Jujnović.

Fotografije Slobodnoj je poslao čitatelj koji je i sam bio u dilemi treba li s njima izići u javnost, no prelomio je, kaže, zbog činjenice da je ne samo riječ o profesionalnom vozaču nego i da su korištenje mobitela i vožnja laktovima trajali toliko dugo da su i putnici počeli glasno prosvjedovati.

“Malo me mučilo to što čovjek može ostati bez posla, tu je i familija, dica, gladna usta, ali brajo se samo smješkao na primjedbe putnika i nastavljao po svome”, piše čitatelj “Slobodne”, koji je nesavjesnog vozača snimio 9. rujna na liniji koja iz Splita u devet sati ujutro polazi za Zagreb.

O kojem se točno vozaču radi, Jujnović nam je obećao danas otkriti. Mora, kaže, čitavu stvar prvo ispitati. Iako, i sam je svjestan, sve je tu jasno.

”To je nenormalno i neoprostivo ponašanje. Iskreno, najbivolio da nikad nisan u Hrvatsku doša, jer na Novome Zelandu, di san trideset godina radio, nitko ovako nešto ne bi ni promislija napravit. Teško je reć sa slike šta on točno radi, ali ja mislin da ne šalje poruke, jer je on, virujte mi, toliko star da i ne zna utipkat poruku.

Prije će bit da ga je neko nazva i pita nečiji broj, pa da je iša u drugome mobitelu nać mu broj. Ali, briga me, ne mere kod mene falit, otkaz mu ne gine. More ga jedino spasit ako je triba za Božić ić u mirovinu, pa da ga ove zadnje dane pribacin na lokalne linije. Da ga svi vide”, zaključuje Jujnović.

Slobodna Dalmacija5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.