Šok: Marin Čilić pao na doping testu!

Marin Čilić pao je na dopinškom testiranju nakon meča 2. kola Muenchena u kojem je igrao protiv Ivana Dodiga. Turnir se igrao u travnju, a Čilić je rezultat doznao uoči meča 2. kola Wimbledona protiv Kennyja de Scheppera.

Već na zagrijavanju odlučio je predati meč. U pitanju ipak nije bila ozljeda koljena kako je objasnio, već rezultati testiranja. Zbog iste “ozljede” Čilić je otkazao i Umag. Sve je ipak bila samo priča za javnost.

Uzrok pada na dopinškom testiranju je prekomjerno konzumiranje glukoze. Zbog nedostatka glukoze za vrijeme turnira u Munchenu netko od poznanika u ljekarni mu je kupio pakiranje, no Marin nije pročitao uputstvo za sportaše.

Ipak, olakotne okolnosti su što je zabranjene supstance u njegovom organizmu bilo u tragovima, kao i što je surađivao s ITF-ovom antidopinškom agencijom, pa se nada tromjesečnoj suspenziji koja bi se primjenjivala retroaktivno, od početka svibnja do početka kolovoza. Na teren bi tako mogao već u kolovozu u Montrealu.

U tom slučaju Čilić bi ostao bez bodova i nagradnog fonda koje je osvojio u navedenom razdoblju.

Čilić je dva tjedna prije Muenchena podvrgnut testiranju u Monte Carlu, gdje je sve prošlo u redu. Međunarodna teniska federacija rezultate Čilićevog testiranja još nije potvrdila, ali njegov menadžer Vincent Stavaux vijest nije ni demantirao.

“Komentirat ćemo to kada budemo u mogućnosti komentirati”, rekao je Jutarnjem listu i praktički priznao da je Marin u problemu.

(Index.hr)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.