Soda bikarbona – lijek za vaginalne probleme?

Soda bikarbona (natrijev bikarbonat), od vjekova je dobro poznata našim majkama i bakama, koje su je često koristile za čišćenje ili umjesto praška za pecivo kod pečenja kolača, no ovaj bijeli prašak ima i brojna ljekovita svojstva.

Ne samo da zaustavlja žgaravicu već pomaže i kod uboda insekata, svrbeža, uklanjanja zubnih naslaga, prehlade, ublažavanja simptoma infekcije mokraćnih puteva, kod pojave kandide, a prema nekim istraživanjima, pomaže i u liječenju raka te se može koristiti kao maska za lice.

Prirodno prisutna gljivica Candida albicans, koja živi u crijevnoj flori, pokazatelj nam je kolika je pH razina kiselosti u organizmu. Laički rečeno, ukoliko se gljivica naglo počne razmnožavati, može prouzročiti ozbiljne zdravstvene probleme, kako kod ženskoga spola tako i kod muškoga, piše HomeRemediesForLife.

Ovaj nagli rast znak je pada imuniteta kod osobe, koji može biti prouzročen stresom, nezdravom prehranom, prekomjernim korištenjem antibiotika…

Terapija

Žene – špricom ubrizgati otopinu sode u vaginu tri puta dnevno.

Muškarci – u dvije čaše od jogurta napraviti dvije otopine – u prvu staviti vodu i medicinsku sodu, a u drugu vodu i običnu sol. Namakati spolovilo prvo u jednu čašu, pa u drugu te postupak ponoviti nekoliko puta.

U oba slučaja važno je koristiti medicinsku sodu koja ne sadrži aluminij.

Svakodnevnim preventivnim unosom sode bikarbone u organizam uvelike pridonosimo općem zdravlju i vitalnosti. No, budite na oprezu. Ukoliko ste trudni, imate teže oboljenje bubrega, srca, jetre ili visok krvni tlak, najbolje je posavjetovati se s liječnikom ili ljekarnikom prije upotrebe kako biste bili sigurni da je ono što konzumirate za vas stvarno i zdravo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.