SNSD najavio Dodikovu pobjedu, PDP tvrdi da vodi Ivanić

Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da, prema podacima te stranke s obrađenih 39 posto biračkih mjesta, njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik ima više od 120.000 glasova ili 57 posto, a kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić oko 90.000 ili 43 posto.

Održava se trend koji smo najavili i vjerujem da ćemo veoma brzo, bez ikakve dileme, moći proglasiti pobjedu, kazao je Kovačević.

U SNSD-u imaju i pet posto prebrojanih biračkih mjesta za predsjednika RS-a, gdje je 56 posto glasova osvojila kandidatkinja SNSD-a Željka Cvijanović.

Dodao je da se zbog interesa javnosti ide često s podacima kako neki ne bi obmanjivali javnost, javlja Fena.

Istodobno, Lider PDP-a Branislav Borenović izjavio je da na osnovu obrađenih 20 posto biračkih mjesta, na 53 biračka mjesta Ivanić vodi u odnosu na Dodika.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci naveo da Ivanić vodi s 54,6 posto glasova u odnosu na Dodika koji ima 44,1 posto. Dodao je da su na razini Republike Srpske prebrojali 75.628 glasova, od čega je Ivanić dobio 51,6 posto, a Dodik 45,8 posto, dok su 2,3 posto nevažeći glasovi, prenosi Srna.

Bariša Čolak: Očekujemo Čovićevu pobjedu i nadamo se da su Bošnjaci glasovali za svoje kandidate

(www.jabuka.tv | Foto: ilustracija)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.