Bariša Čolak: Očekujemo Čovićevu pobjedu i nadamo se da su Bošnjaci glasovali za svoje kandidate

Član HDZ-a Bariša Čolak kazao je da po okončanju prebrojavanja glasova očekuje pobjedu Dragana Čovića, kao i da su Bošnjaci mahom glasovali za bošnjačke kandidate za člana Predsjedništva, a ne za Željka Komšića.

Zadovoljni smo i izlaznošću, kao i rezultatima kojima do sada raspolažemo. Vodili smo ozbiljnu kampanju i doprinijeli smo dobroj izlaznosti. Možda je kiša malo usporila izlaznost, ali u suštini smo zadovoljni, kazao je Čolak.

Poručio je da su u HDZ-u sigurni da će Čović dobiti ogromnu podršku na hrvatskim biračkim tijelima te da nitko neće imati ni približan broj glasova.

Za bošnjačko biračko tijelo nemamo informacije, ali se nadamo da su Bošnjaci glasovali za kandidate iz reda bošnjačkog naroda, a ne za Komšića, zaključio je Bariša Čolak.

Podsjetimo, stanovnici Bosne i Hercegovine u nedjelju su na Općim izborima glasovali i birali 518 nositelja mandata. Većina birališta otvorena je u 7:00 sati, u Središnji izborni popis upisana su 3,352.933 birača, a glasovanje i izborna šutnja završili su u 19:00 sati.

Iz minute u minutu: Pratite najnovije vijesti o Općim izborima u BiH

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • Pobijedi li Komšić svima vama koji niste izašli dabogda vam Komšić izbjeglice na ledinu iskrca.. Pa idite vi u Njemačku i žugajte gore kako je toliko Turaka,Sirijaca a vamo vam sveeeeejeednooooo,iiiiistoooo miii je itd.

  12
  11
 • Komsic nece dirati u tok radobolje ovaj megaloman komunista udbas. Koi laze vec skoro trideset godina napaceni narod. A iselio skolovane i radno sposobne mlade mlade ljude. On i oni trbonja kraljevic treba ih pozvat na odgovornost za rad protiv Hrvata u BiH. Oni su krivci sto nam je kako nam je jer su samo sebi krali megalomani a nisu mislili na funkcije koje obnasaju niti su se borili za Hrvate u BiH.

  10
  5
 • Hrvatima je uvik tudji covik bio bolji od svoga jer su vazda bili i ostali prodane duse, tvoj te dovede do jame ali te nece gurnuti, ovi tudji ce vas istrijebit sve

  5
  5
 • Ma 4 godine će proletjeti pod Komšićem
  Ma ta ništa ružno se neće dogoditi
  Ma kakav Dragan
  Ma čekat ćemo mi novog hrvatskog mesiju koji će se vratit iz Njemačke,vro obrazovan,već pun para,nikad komunizma nije vidio i svi ćepasti pod utjecaj tog karizmatičnog vođe
  Srbi,Bošnjaci,samo će potpisivati stvari
  Entitet? Može.
  Izborni zakon?može
  Investicije? Ma samo pitaj!

  7
  2
 • Promijenit se moze samo Draganovim uhljebima iz elektroprivrede. Prestanite vise narod plasiti s vanzemaljcima. Onom paceniku koji u trgovini radi za 600 maraka skroz je svejedno ko ce mu biti predsjednik. Koliko dugo je hdz na vlasti u Sirokom pa kako narod zivi. Nek dodje i crni vrag samo nek se ovi vise skinu.

  9
  2
 • Dolazak Plenkija i podrška Čoviću je velika greška jer je to mobiliziralo Bošnjake na izlazak i glasanje za Komšića, za ovo je kriv HDZ i Čović jer je poslao poruku razbijanja BiH i miješanja u izbore!

  6
  1
 • Eno Bošnje slave uz Alahu ekber!!
  Alo ne sekira vas to,mislim to je neka druga država,u nas je HDZ vlast,mislim u nas mogu dijamanti biti i rijeke zlata dok su oni siromašni. Ono,uređena država koliko hoćeš

  I mi im dopustišmo Komšića treći put!
  Ali nek nije Dragan zar ne,pa da vidimo…

 • Ne brini Barisa
  Cim Komsic dode u hercegivinu svi ovi stosu se naslikavali sa covicem, letit ce se slikati sa Komsicem
  Brzo se mi prilagodavamo
  Pogotovo zenski dio populacije

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.