Snijeg u veljači donio rekordan broj novorođenčadi u Vrgorcu

Veliki snijeg koji je u veljači zatrpao Vrgoračku krajinu donio je rekordan broj rođene djece u studenom i prosincu
Najveći snijeg koji je pao u zadnjih 70 godina u Vrgorcu zablokirao je taj mali dalmatinski gradić i gotovo mjesec dana rodni grad Tina Ujevića bio je u svojevrsnoj izolaciji. Prekid prometnih veza s Vrgorcem prouzročio je nestašicu nekih proizvoda, a jedan od najčešće spominjanih je bio kondom, kojeg je u Vrgorcu nestalo nakon nekoliko dana snijega.

Snježni pokrivač držao je Vrgorac više od mjesec dana u svojoj bjelini, a u studenome 2012. godine rođeno je najviše djece u jednom mjesecu u posljednjih 30 godina.
Po podacima Državnog zavoda za statistiku, u Vrgorcu se u prosjeku rađa 6,3 djece mjesečno (76 rođenih u 2011), a u studenome 2012. rođeno ih je 15 i prvi put nakon 30 godina u Vrgorcu je rođeno preko 100 djece u jednoj godini.

Snijeg koji u veljači nije prouzročio niti jednu prometnu nezgodu, niti jedan pad ili lom, donio je veselje na kraju godine. Ponajviše su se radovale obitelji Šalinović, Kurevija, Halilović, Grbavac, Vukojević, Džajić, Jelavić i Erceg, a zanimljiv je podatak da su se u studenome u Vrgorcu rađala uglavnom muška djeca.

Jure Divić | tportal.hr

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.