Snijeg u BiH stvara probleme na više prometnica – Jabuka.tv

Snijeg u BiH stvara probleme na više prometnica

Zbog snijega i jakoga vjetra koji stvara snježne nanose na regionalnom putu R-419 Rakitno – Blidinje, na snazi je zabrana prometa za sve kategorije vozila.

Na putnim pravcima: Drvar – Bosanski Petrovac, Glamoč – Mlinište i Livno – Šujica, zbog snijega je obustavljen promet za teretna vozila preko 7,5 tona.

Snijeg ovoga jutra usporava odvijanje prometa na većini puteva u našoj zemlji. Posebno izdvajamo dionice u  planinskim predjelima. Na putnim pravcima Rogatica – Podromanija i Han Pijesak – Vlasenica, kao i na planinskim prijevojima na području Srednjobosanske županije,  obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće pravi jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Ekipe putnih službi interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća – Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Također, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila ss prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno, priopćeno je iz BiHAMK-a.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Gdje još u europskim državama snijeg stvara probleme? Ceste se očiste i nema problema. Kod nas su jedini problem loši političari i ljudi koji im se priklanjaju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.