Istražuju se optužbe protiv bivše predsjednice Suda BiH

Ured disciplinskoga tužitelja radi na provjeri navoda iznesenih protiv bivše predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso, koju su kolege optužile za brojne zloupotrebe, a dio je iznio i Večernji list navodeći njezinu ulogu u etničkom čišćenju menadžmenta ovoga suda u dvanaestogodišnjoj vladavini.

Da se vodi istraga, potvrđeno je i iz Ureda disciplinskoga tužitelja Visokoga sudbenoga i tužiteljskoga vijeća Bosne i Hercegovine kojemu je na čelu vršiteljica dužnosti glavnoga disciplinskoga tužitelja Alena Kurspahić.

VSTV: ‘Vodimo istragu’

Prema priopćenju, Ured disciplinskoga tužitelja provodi istragu pritužbe formirane po službenoj dužnosti na temelju medijskih objava o navodnoj povredi dužnosti predsjednice Suda Bosne i Hercegovine Meddžide Kreso.

“Poštujući obvezu propisanu člankom 70. stavak 1. Zakona o Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine, Ured po podnesenim pritužbama postupa u skladu s načelom povjerljivosti do donošenja odluke”, navedeno je u odgovoru na upit te je objašnjeno da se više informacija ne može dobiti, prenosi Večernji list.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Ova se naklepala love.Svi,odnosno većina velikih slučajeva kriminala,utaje poreza itd. na Sudu BiH-ne znamo kako su završavali.Tko je bio na čelu tog Suda 15 god.upravo ova gospođa…Sve njene radnje istražiti i ako ima indicija dokaza u nečasne,protiv zakonite radnje istražiti i ako treba procesuirati…Glumila godinama finoću,poštenje,profesionalnost a u aferama korupcije,pogodovanja,štimanja procesa do ,,ušiju,,..Samo što nije Državni Sud privatizirala,,kao da je njena firma,,…

  • A jeli nam svugdje tako,sta je ovo,nesto novo !?Oni su se prostrli uzduz i popriko,pa i u sirokom je sidila muslimanka u sudu,,nez jeli jos,ko hobotnica su se rasirili i vrebaju

Komentiraj: