Snijeg stvara probleme na velikom broju cesta u BiH

Zbog ugaženog snijega otežano je prometovanje na svim dionicama preko planinskih prevoja u BiH.

Izdvajaju se ceste: Sarajevo-Foča (Rogoj), Priluka-Glamoč-Mlinište-Ključ, Turbe Karanovac, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Olovo-Kladanj (Karaula), Srednje-Olovo (Nišići) Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište), Gacko-Tjentište, kao i šire područje Romanije.

Na dionicama preko prevoja neophodno je korištenje lanaca za teretna vozila. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji formira sniježne nanose.

Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabrana je kretanja za teretna vozila. Ekipe cestovnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, te jak vjetar, znatno otežavaju njihov rad, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Apelira se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima na cesti, uz obavezno poštivanje prometnih propisa.

Zbog sanacijskih radova na magistralnoj cesti Jablanica-Mostar (kod restorana Zdrava voda), prometuje se naizmjenično, jednim trakom (u dužini od 150 metara). Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj (vjetar i snijeg) na graničnom prijelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjen je prometza sve kategorije vozila. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Snijeg pravi probleme u Sarajevu

Obilne snježne padaline koje su tijekom nedjelje dovele do formiranja snježnog pokrivača u Sarajevu, ostavile su za sobom probleme, kako za vozače, tako i za pješake

Dok su glavne prometnice u Sarajevu uglavnom prohodne, većina nogostupa i prijelaza za pješake do ponedjeljka ujutro nije bila očišćena što umnogome usporava, samim time, i otežava kretanje, javlja Klix.

Osim toga, zbog usporenog prometa nisu isključena ni duža čekanja na autobuskim i tramvajskim stajalištima.
Također, obilan snijeg tijekom noći je ostavio zatrpane mnoge automobile, a zbog svoje težine doveo je do pucanja grana i obaranja stabala drveća što dovodi u opasnost sve sudionike u prometu.

Dalmacija i dalje odsječena od ostatka Hrvatske

(www.jabuka.tv)

1 komentar

 • Otvorite stranicu HAK a
  Od jučer ne radi
  Nedjelja
  Neocisceno
  Nemar
  Vaditi se na buru i 50 cm snijega
  Kako je u Skandinaviji
  Ugasiti sva javna poduzeća
  To su koke koje ne nose jaja
  Zrele za klanje

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.