Snijeg pada, vozači oprez

Temperature zraka u 7 sati: Gradačac -5 stupnjeva, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Jajce, Tuzla i Zvornik -4, Bjelašnica, Prijedor i Sanski Most -3, Bugojno i Srebrenica -1, Ivan Sedlo, Sokolac i Zenica 0, Sarajevo i Goražde 1, Trebinje 5, Livno i Mostar 6, Čapljina 7 i Neum 10 stupnjeva.

Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Više padalina se očekuje u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini.

Visina sniježnog pokrivača tijekom 24 sata: na sjeveru do 5, u ostalim područjima od 10 do 20, a na planinama do 30 cm.

Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura u Bosni od -6 do -1, a u Hercegovini između od 4 do 10 stupnjeva.

Što se prometa tiče, u većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog snijega, a na dionicama u Hercegovini kolnici su mokri i skliski.

Zbog odrona na dionici M-16.2 Jablanica – Prozor promet se odvija usporeno, jednom trakom naizmjenično. Zbog radova u Mostaru (raskrižje kod Franjevačke crkve), promet se odvija usporeno.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.Zbog izvođenja radova na dionici M-17 Stup – Rajlovac (dionica od kružnog toka Briješće do raskrižja ulica Rajlovac i Safeta Zajke) promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoceste A1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenica (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo).

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (ulica Maršala Tita). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Zbog radova na M-17 u Zenici (na petlji Blatuša) promet je potpuno obustavljen. Osobna vozila i vozila do 7,5 t koriste petlju Radakovo, dok vozila preko 7,5 t koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koriste petlju Lašva.

(Bljesak.info)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.