Snijeg napadao preko noći, otežano kretanje kroz neke dijelove BiH

Nove sniježne padavine koje su tijekom noći zahvatile pojedine dijelove BiH otežale su i usporile prometovanje, posebno na dionicama u višim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

“Izdvajamo magistralne ceste Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać- Bosanski Novi i Bihać- Velika Kladuša.  Apelirama na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na cestama. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik te napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, navodi se u priopćenju BIHAMK-a, prenosi Fena.

Na autocesti A-1 preticajnom trakom prometuje se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoceste voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim prometa i na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim cestama R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom prometuje se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana prometa za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.