Snijeg na cestama u planinskim predjelima, u Hercegovini jaki udari vjetra

Snijeg na kolniku mjestimično usporava odvijanje prometa u višim planinskim predjelima. Izdvajaju se cestovni pravci: Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Travnik-Donji Vakuf, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Livno-Kupres.

U ostalim dijelovima zemlje, prometuje se po suhom ili vlažnom kolniku uz umjerenu frekvenciju vozila.

Zbog izrazito niskih temperatura moguća je mjestimična poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. U južnim i jugozapadnim krajevima, vozači se upozoravaju na jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pozornost na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolnik.

Vozači se pozivaju na opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. travnja 2017. godine.

Povremene obustave prometa zbog razminiranja, tijekom dana aktualne su na magistralnim cestama M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-6 Stolac-Ljubinje, M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-18 Tuzla-Ugljevik i M-16 Banja Luka-Jajce. Na mjestima izvođenja sanacijskih radova prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije. Izdvajaju se magistralne ceste: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske, vozači se upozoravaju na moguće gužve i duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.