Snažno nevrijeme pogodilo zapadni dio BiH – Jabuka.tv

Snažno nevrijeme pogodilo zapadni dio BiH

U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima zapadni dio BiH zahvatilo je snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, jakom kišom i grmljavinom.

Stranica Bosnia Storm Chasers objavila je na Facebooku fotografije i videosnimke nevremena koje je zahvatilo područje Sanskog Mosta, Banje Luke i Prijedora.

U Sanskom Mostu nešto prije 17:00 sati zabilježeni su jaki naleti vjetra koji je prouzrokovao probleme vlasnicima lokala jer je čupao tende te nosio stolice i inventar s terasa.

Vjetrovi su puhali brzinom od 70 do 80 km/h, a na pojedinim mjestima dostizao je i onu od 90 km/h te su mnoga stabla bila polomljena i iščupana, a na krovovima kuća su bili skinuti i polomljeni crijepovi.

Nešto kasnije, u Banja Luci se dogodio isti scenarij te je olujni vjetar napravio kaos u središtu grada.

Svugdje su primjetne polomljene grane, a na pojedinim mjestima su padala i cijela stabla.

U Prijedoru je također u ponedjeljak u popodnevnim satima zabilježeno jako nevrijeme, a olujni vjetar je savijao i čupao grane te polupao stakla na pojedinim zgradama.

Ta situacija je zabilježena upravo na videosnimci koju je snimio jedan od mještana.

Olujni frontalni vjetar u Prijedoru ovog poslijepodneva čupao je ograde i lupao stakla na pojedinim zgradama. Pišite u komentarima kakvo je vrijeme u vašem mjestu.

Video nam šalje: Lazar Kovačević

Objavljuje Bosnia Storm Chasers – prva BH zajednica lovaca na olujePonedjeljak, 25. svibnja 2020.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na području Krajine se od ponedjeljka do srijede očekuju obilniji pljuskovi od 10 do 30 litara po četvornom metru, kao i grmljavina uz pojavu lokalnih nepogoda.

Također su i iz banjalučkog Odjela za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozvali stanovništvo na oprez i na blagovremeno poduzimanje mjera kako bi zaštitili sebe i materijalna dobra.

(www.jabuka.tv | Foto: Bosnia Storm Chasers)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.