Snapchat predstavio svoje naočale

Tvrtka Snapchat (sada Snap Inc.) poznata je po istoimenoj aplikaciji za poruke koja predstavlja neku vrstu društvene mreže za dijeljenje multimedijskih sadržaja (snapova) u obliku slika i videa, a sada je lansirala i svoj prvi hardverski proizvod, Spectacles sunčane naočale koje posjeduju kameru, te omogućuju snimanje videa u trajanju od deset sekundi, a sinkonizirate ih sa svojim pametnim telefonom. Video se bežično može automatski dijeliti i slati na Snapchat vašim prijateljima, ili pohranjivati u značajku Stories.

Dakako, ovo pomalo podsjeća na Google Glass i slične pametne naočale, no Snapchat ima potpuno drugu taktiku za njihovo promoviranje i marketing, pa ne želi ponoviti grešku Googlea koji je svoje naočale predstavljao kao “novu stepenicu u razvoju mobilnog računalstva”. Umjesto toga Snapchat za svoje naočale koje će se prodavati po cijeni od 130 dolara (882 kn) kaže da su “igračka”, te ih je namijenio mlađim korisnicima koji će ih koristiti kao neku vrstu povezane akcijske kamere, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Snapchatove naočale stoga djeluju poput običnih sunčanih naočala i posjeduju sustav koji svjetlom svima jasno prikazuje kada je uključeno snimanje, što bi trebalo utjecati na to da ih javnost ne doživljava kao narušavanje privatnosti. Pored toga tvrtka je namjerno ograničila snimanje videa na 10 sekundi u komadu kako bi se mogućnosti skrivenog snimanja još više smanjila. Dakako, to ne znači da njima nećete moći snimati nekoga tko ne želi završiti u vašim Storiesima, no to je u današnje doba pametnih telefona s kamerom potpuno nemoguće spriječiti. U biti ovo nije ništa pametnije od kamere na vašem mobitelu, osim što vam omogućuje slobodne ruke.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.