Snahu silovao deset godina: Šutjela zbog straha od supruga

Od svoje 23. godine žena je trpjela zlostavljanja nekoliko puta na godinu. Sve se događalo u kući u kojoj je živjela sa suprugom i djecom, piše Večernji list.

Deset godina trpjela je strašna zlostavljanja. Svekar ju je silovao u istoj kući u kojoj je živjela sa svojom obitelji. Nesretna žena nije ga htjela prijaviti jer se bojala reakcije svog supruga. U malom zagorskom selu na širem zlatarbistričkom području zabilježen je ovaj stravičan slučaj višegodišnjeg silovanja i seksualnog zlostavljanja u obitelji. Osumnjičenom silovatelju, 71-godišnjaku, koji je u obiteljskoj kući živio sa sinom, snahom i njihovo osmero maloljetne djece, nakon policijskog ispitivanja određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da je dugi niz godina, i to nekoliko puta na godinu, silovao svoju 33-godišnju snahu. Nije poznato je li nesretna žena ostala trudna sa svekrom. Slučaj nam je potvrdio i privremeni ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapinsko-zagorske županije Sergej Augustin Erdelja.

Siromašna obitelj

– Riječ je o obitelji koja je već dugi niz godina u tretmanu Centra za socijalnu skrb u Zlatar Bistrici, i to isključivo zato što je riječ o siromašnoj višečlanoj obitelji kojoj je potrebna materijalna pomoć. Uoči božićnih blagdana suprug je došao zatražiti pomoć, a u razgovoru s njim djelatnicama zlatarbistričkog centra nešto se učinilo sumnjivim pa su odlučile posjetiti članove obitelji. Nakon obavljenih zajedničkih razgovora s članovima obitelji djelatnice su posumnjale da je svekar dugi niz godina, uz prisilu, seksualno zlostavljao snahu, a da ona to, valjda zbog straha od supruga, ali i susjedstva, jer je riječ o malom mjestu u kojem se sve brzo proširi, nije prijavljivala. Osim toga, svekar je bio nasilan i prema ostalim članovima obitelji – potvrdio nam je Sergej Augustin Erdelja. Na upit kako to da djelatnici Centra nisu prije otkrili da se u obitelji događaju tako grozne stvari, Erdelja nam je rekao kako je cijela obitelj sve ove godine funkcionirala o normalno te da se nije dalo naslutiti da se u obitelji događa nešto ovako strašno.

Dobili psihološku pomoć

– Otac obitelji je zaposlen, supruga ne radi, no dobiva rodiljsku naknadu i nitko u obitelji, bar za to nema liječničke dokumentacije, nema nikakvih psihičkih bolesti ni problema. Ni kod jednog djeteta nikakve smetnje nisu zabilježene, već normalno, i to s prosječnim intelektualnim sposobnostima, pohađaju školu. Sve je govorilo da je riječ o potpuno normalnoj, višečlanoj siromašnoj obitelji – rekao nam je Erdelja te na kraju dodao da je obitelji pružena adekvatna psihološka pomoć te da je pod nadzorom Centra.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.