Smotra folklora ”Lijera diple nadigrala” oduševila Čapljince i goste

Dvanaesta smotra izvornog folklora hrvatskog naroda HNŽ-a ”Lijera diple nadigrala” okupila je ove godine u Čapljini 9 HKUD-ova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Više stotina folkloraša svih uzrasta u tradicijskim nošnjama svoga kraja najprije se okupilo na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava, odakle se folklorna povorka zaputila čapljinskim ulicama do Trga bana Jelačića ispred željezničkog kolodvora.

Program je tradicionalno trebao biti održan među zidinama ville rustice Mogorjelo, no zbog kiše program je održan na Domu kulture u Trebižati, gdje su se sva društva predstavila većem broju gledatelja.

Stari napjevi, prikazivanje starih običaja, pjesma, plesovi i izvorna kola samo su dio onoga što se moglo vidjeti i čuti u Trebižatu.

Ovu smotru izvornog tradicijskog blaga hrvatskog naroda HNŽ-a i gostujućih društava iz Hrvatske uvijek na poseban način organiziraju HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat i HKUD ”Zora” Struge – Gorica, a sve pod pokroviteljstvom načelnika općine Čapljina.

I ovaj je put sve sudionike smotre promatrala i ocjenjivala stručna komisija te je na kraju i predstavila svoja zapažanja.

Publika je u Trebižatu tako uživala u pjesmama, plesovima i igrama koje su priredili članovi HKUD „Seljačka Sloga“ -Trebižat, HKUD „Zora“ -Struge-Gorica, HKUD „Šurmanci“ -Šurmanci, KUD „Lijerica“ – Slano, HKUD „Višići“ – Višići, HKUD „Stolac“ – Stolac. HKD Vrila – Dobrič, HKUD „Rodoč“ – Rodoč, KUD „Ponikovska poskičica“Ponikve.

ČA::portal, koji je i ove godine bio glavni medijski pokrovitelj ove manifestacije, donosi vam bogatu fotogaleriju s ovogodišnje manifestacije ”Lijera diple nadigrala”.

(ČAportal | Foto: Slavko Jakiša)

Komentiraj: