Smijenjena Vlada Županije Sarajevo

Zastupnici Skupštine Županije Sarajevo izglasali su nepovjerenje Vladi ŽS-a koju je predvodio Elmedin Konaković.

Za taj prijedlog glasalo je 20 zastupnika, tri su bila “protiv”, dok je 11 zastupnika bilo suzdržano. Samostalni zastupnik Elmedin Okerić osvrnuo se na poboljšanje situacije u Županiji, ističući da Vlada ŽS želi unaprijediti politike da bi građanima bilo bolje.

Glasajte u interesu građana jer ova županija nije imala bolju Vladu, kazao je.

Zastupnik Naše stranke Predrag Kojović kazao je da nije teško biti bolji od prethodne vlade, jer je ona bila katastrofalna.

Naša najveća zamjerka je što je svojom šarmantnošću Konaković štitio loš rad svojih ministara, a što građane ne interesira, ali jasno nam je da SDA ne mijenja Konakovića što nije uradio nešto, već što je počeo iznositi detalje o funkcioniranju ove stranke, kazao je Kojović te zaključio da oni u tome ne žele sudjelovati.

Zastupnik SDP-a Slaviša Šućur naglasio je da ima dosta negativnih stvari u radu Vlade.

Ne podržavamo Vladu, ali još manje razloge za njihovu smjenu, zaključio je.

Zastupnik SBB-a Zvonko Marić kazao je da Vlada nije opravdala povjerenje Skupštine ŽS-a. Zastupnica DF-a Bibija Kerla istaknula je da podržava sve dobro što je Vlada predlagala.

Moram priznati da je Vlada radila dobro, ali i loše i zbog toga nemam razloga da danas podržim Vladu, kazala je.

Zastupnica SBB-a Selma Filipović kazala je da je Vlada povećala plaće mnogima, osim onima u visokom obrazovanju. Samostalni zastupnik Mirsad Pindžo kazao je da u ovoj Vladi ima dobrih ministara, ali i loših.

Prema nama, premijer Konaković pripadao je boljem dijelu Vlade, ali njegov problem je što je popuštao interesnim grupama, kazao je.

U prethodnim danima bilo je dinamično, dodao je, ali je naglasio da će glasanje pokazati je li “vladajuća pozicija zavukla ruku u džep opoziciji”.

Samostalni zastupnik Kemal Ademović kazao je da je prema veći zastupnika Konaković dobar premijer te da je konkretnim potezima popravio situaciju.

U interesu građana bi trebao ostati premijerom do kraja. Ono što mu zamjeram je što mnogo ranije nije reagirao na probleme u određenim resorima, istaknuo je Ademović.

Zastupnik SDA Amar Dovadžija kazao je da su u svim pozitivnim procesima u Županiji sudjelovali SDA-ovi ministri i zastupnici, a ne samo Konaković. Elmedin Konaković je kazao da zastupnici pokušavaju napraviti pozornicu od sjednice kako bi se “oprali”.

Od sebe ste napravili privjesak, a dobili ste politički kapital i glasate bez pogovora kada od vas zatraže šefovi, naglasio je Konaković. Smatra da njegova smjena ima logike, političke, ali da je on ustrajan protiv pojedinaca koji su loši.

Od danas su zastupnici odgovorni za situaciju. Vi glasate prema nalogu svojih šefova, a imate puno pravo da glasate protiv mene, poručio je Konaković.

Rekao je da bira politički avanturizam umjesto komoditeta te da je svoj posao sam radio časno i pošteno. Kazao je da je u tijeku rješavanja problema u Županiji stekao mnoge neprijatelje.

ZOI 84 je kap koji je prelila čašu. To je lopovluk i svi smo sudionici. Direkcija za ceste ŽS je također čisti kriminal. Uopće me ne zanima kako ćete glasati danas za mene, poručio je Konaković.

Konaković je krajem siječnja podnio ostavke na funkcije u Stranci demokratske akcije, nakon burne sjednice Izvršnoga odbora stranke, a ubrzo je napustio i stranku. Između ostaloga, bio je potpredsjednikom Županijskoga odbora SDA Sarajevo, kao i član Izvršnoga odbora SDA Općinske organizacije Centar.

Županijski odbor SDA Sarajevo nakon toga je zahtijevao od Konakovića da, s obzirom na to da je odlučio napustiti SDA, podnese i ostavku na poziciju predsjednika Vlade ŽS.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.