Služena sveta misa na brdu Mosor iznad Širokog Brijega

U nedjelju je na brdu Mosor iznad Širokog Brijega služena sveta misa za pobijene Škripare. Također, održana je procesija do njihova groba.

Marijofil Mandić, Zlatko Ćavar, Jure Zovke, Božo Hrkać, Jakiša Alpeza, Vidak Prskalo, Veselko Rezić, Ivan Jurčić, Ivan Kolobarić i Ivan Katura imena su ubijenih ‘Škripara’, za čije ubojstvo nitko nikada nije procesuiran. Ove godine je se navršilo sedamdeset godina od njihove smrti, 18. rujna 1946.

Na grob stradalih Škripara vijence su položili gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić. Vijenac su također položili članovi navijačke skupine „Škripari“ koji ponosno nose njihove ime. Navijačka skupina „Škripari“ ove godine slavi 20. godina od osnivanja.

Nakon svete mise domaćini i njihovi gosti uživali su u prigodnome druženju.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • postavljena je nova ploča u kapelici u kojoj su ispravljene informacije u odnosu na onu na grobištu iz 1994.

    kao prvo, ivan jurčić nije poginuo prije 70 godina na mosoru (naveden na staroj ploči, nema ga na novoj). ispravljeno je jedno prezime (ivan katurajkić, a ne ivan katura). također se na novoj ploči navodi marko lončar koji je ranjen uspio pobjeći s mosora da bi ga udba ubila sljedeće godine.

  • Bog je milostiv pa mislim da nece dobiti zasluzenu kaznu postoji sud
    zemaljski kojem su i OZN a si podlozni.ono sto su oni djelili triba
    im vratiti ,milo za drago, drinjanin.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.