Službeno: Demokratska fronta ulazi u pregovore o formiranju vlasti

Demokratska fronta započinje pregovore sa svim parlamentarnim strankama o formiranju vlasti na federalnoj i državnoj razini. Odluka je to Predsjedništva te stranke, koje u utorak zasijeda u Sarajevu.

Ova odluka donesena je, navodi se, na osnovi očekivanja velikog broja građana BiH koji su dali podršku Demokratskoj fronti, kao multietničkoj – građanskoj stranci, te izboru Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.

Demokratska fronta će se, navodi se u odluci, u idućem razdoblju zalagati za provedbu presuda Europskog suda za ljudska prava u Strasbourghu te provedbu svih ranije usvojenih zakona i strategija Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine BiH s ciljem aktiviranja MAP-a te konačnog članstva u NATO savezu.

Također, inzistiramo na ubrzanim aktivnostima na provedbi mape puta za dobivanje kandidatskog statusa i punopravnog članstva BIH u Europskoj uniji, stoji u usaglašenim zaključcima.

Demokratska fronta će insistirati na provedbi ekonomskih reformi i dodatnom zapošljavanju s ciljem jačanja domaće ekonomije, uz stvaranje boljeg poslovnog okruženja kroz mjere rasterećenja privrede.

Zalagat ćemo se za provođenje aktivnih mjera koje će osigurati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu svim građanima, adekvatnu socijalnu zaštitu na osnovu realnih potreba te povećati ulaganje u znanost, obrazovanje, istraživanje, razvoj, inovacije, tehnologije, kulturu i sport, navodi se u zaključcima.

Inzistira se, dodaju, na donošenju propisa iz oblasti radnog zakonodavstva u skladu sa međunarodnim radničkim standardima kojima će se riješiti zdravstveno, mirovinsko osiguranje, plaće ispod zakonom utvrđenog minimuma, zaštita na radu, porodiljna odsustva i druga prava iz radnog odnosa.

Također će insistirati na rješavanju sigurnosnih izazova te potpunoj vladavini prava u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i opće prisutne korupcije u bh. društvu.

U cilju ispunjavanja gore navedenih ciljeva, neophodno je izvršiti restruktuiranje, redefiniranje i depolitizaciju sudskih, tužiteljskih i sigurnosnih organa u BiH, zaključuje Predsjedništvo Demokratske fronte.

Među prioritetima rada u idućem razdoblju izdvajaju i rješavanje prava i statusa razvojačenih boraca i članova njihovih obitelji civilnih žrtava rata nad kojima se, konstatiraju, godinama vrši svjesna diskriminacija i uskraćuju osnovna statusna prava. Potrebno je, dodaje se, hitno poduzeti mjere za realizaciju masovnih infrastrukturnih radova u oblasti prometnog povezivanja i integracije zemlje, uključujući izgradnju energetske infrastrukture u BiH, prenosi Faktor.ba.

U nastavku sjednice će se raspravljati o odnosima među strankama ljevice, nakon čega će biti prezentirani zaključci koji se odnose na to pitanje.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Covicu da li si sada zadovoljan.Kleknuo si pred Sejdom.Ubi se Judo iskariotski.Prodao si hrvatski narod za 30 srebrenjaka.Kada se budes vjesao gledaj da grana ne bude suha kao kod Jude iskariotskog…

  10
  3
 • Tko god sjedne pregovarati sa Sejdom nije normalan. Ne samo da nije normala, taj je izdajica Hrvata. Taj moj glas više bnikad neće dobiti. Narode, postupite isto!

  8
  5
 • DF- stranka koju Bakir uvodi u vlast pod moranje da pravi smucke preko njoh na drzavnom nivou i Federalnom. Komsic je njihov projekt i sada pod moranje mora biti i sredstvo za smutnje i uredovanje hrvata i srba po Bakirovu nahodenju… Ovo pokazuje karakter Komsica i pokazuje tko sa njim upravlja. Uzurpirao je hrvatsku poziciju clana presjednistva i razbio takozvani BiH blok. On je samo mali poslusnik Bakira i bosnjaka… Tako jadan biti i ne mozes svjesno. Zato ne cudi sto lik pije redovno… Covicu sto sada, partner u vlasti DF i Komsic. Sto sa izbornim zakonom. Komsic je sve moguce presude spomenuo i stavio u program stranke osim one naj bitnije Presude Ustavnog Suda. Bas zanimljivo, jos 4 god. Propasti…

  8
  3
 • Covicu ne nadaj se da ce i hrvatski narod reci ,, Boze oprosti mu jer ne zna sta radi”. Nikada ti oprostiti nece…Biti ces zapisan kao izdajnik…Povijest ce to zapisati..

  2
  3
 • Covic ne moze zabraniti Bakiru da uvede u vlast DF- tu, ali moze biti dosljedan onog sto su pricali i rafiti po svome. A ne da Komsic sastavlja zelje sto raditi u vlasti… Pred nama je ali nasi politicari na zalost nikada nisu dosljedni svog obecanja… Vlast i fotelje ih oslijepe…

 • E pa ljudi moji sta nam moze biti gore…nego je vec. Sta se vise sekirate tko je ma vlasi…ionako za koju godinu nece imat kome vladat kad svi odose za Njemacku. Bio to Zeljko ili neko drugi.

  6
  1
 • Zaboli me neka stvar, glasali ste za HDZ i sad gledajte…a Vi sto mislite da je Vama dobro to ce sve Vasa djeca platiti ..
  Pozdrav od branitelja iz Njemacke koji nema laznu mirovinu. Hvala 😊

  5
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.