“Slučaj Boksit”: Tužiteljstvo završilo s izvođenjem dokaza

Nastavku glavne rasprave u ”slučaju Boksit” na Županijskom sudu u Širokom Brijegu nazočila su sva sedamnaestorica optuženih, a saslušani su svi preostali svjedoci, osim jednoga koji je opravdao svoj izostanak.

Tužiteljstvo je završilo s izvođenjem dokaza i priložilo materijalne dokaze u spis, a do danas nije imalo drugih dokaza te je odustalo od dva svjedoka, koji su u RH, uz procjenu da njihovo saslušanje nije neophodno.

Obrana je priložila jedan dio materijalnih dokaza u spis, ostaje za 30. listopada saslušati još jednog svjedoka obrane, čime će se završiti s dokazima obrane, a nakon toga uslijedit će iznošenje završnih riječi izjavila je za Radio Široki Brijeg Dragica Šimić, predsjednica Županijskog suda u Širokom Brijegu.

Optuženi u ”slučaju Boksit” terete se za zloporabu položaja i teške krađe na štetu Rudnika boksita u Širokom Brijegu i Posušju u razdoblju između 2007. i 2009. godine.

Obrana optuženih istaknula je ranije kako ”nema govora o počinjenom kaznenom djelu, jer, po njima, iskopavanja rude je bilo, no isključivo na temelju valjanih ugovora između osoba koje su vršile iskop i rudnika, a sve uz suglasnost Vlade Zapadnohercegovačke županije”.

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.