Slučaj Arifhodžić: Ivan Šušnjar oslobođen optužbi

Ivan Šušnjar, vlasnik portala Poskok.info oslobođen je danas optužbe za računalnu prevaru pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu.

Sudilo mu se po kaznenoj prijavi da je ”provalio u mail Damira Bećirevića, bivšeg predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Amira Ibrovića, savjetnika u uredu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića”.

Podsjećamo, Šušnjara su u listopadu 2012. godine u Posušju priveli djelatnici SIPA-e pod optužbom za računalnu prevaru. Šušnjar je, naime, preko jedne češke web stranice (Emkei’s Fake Mailer) koja onemogućava prikaz stvarnoga pošiljatelja, poslao satiričnu poruku u kojoj kao smijenjeni zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkoga doma Parlamenta BiH Denis Bećirović piše veleposlaniku BiH u Italiji Nerkezu Arifhodžiću: “Nerza, care, ko bi se nadao od tebe da ćeš se pohrvatiti u šezdesetoj. Ma imaš ti pravo, J…(o) Istanbul. Sretno na novom poslu. Čestitam…”.

Sud je zaključio kako u svemu nema osnove za presudu o kaznenmom djelu računalne prevare te Šušnjara oslobodio optužbi.

Inače, nakon prvog ročišta održanog u veljači, Šušnjar je za portal Bljesak.info rekao kako je cijela stvar je apsurdna.

”Radi se o tome da sam dužan dokazati kako slanjem maila nisam počinio terorističko djelo protiv države”, rekao je tada Šušnjar i rekao kako mu računala nikada nisu vratila.

”Moja su tri računala već dvije godine kod njih i sud mi ih još ne da nazad iako je istraga provedena”, rekao je tada za Bljesak.info Šušnjar.

(www.bljesak.info)

9 komentara

 • kako me je razočarao sa pušenjem draganove kite i spuštanjem glave pod njegovom pesnicom! također razočaran sam sa njegovom izjavom da je Kukića štedio iz privatnih razloga dok ga ovaj nije prozvao zbog mjesta konzula. Šušnjar opal si ki impotentni penis koji je prije tebe blanjao latin denis…
  Latin, Kuljušić, Bakir Hadžiomerović, Šušnjar Zirdum…. nastavite niz

  • hajde ne kenjaj. Čoviću je veliki plus od mene što je baš njega poslao u SAD na to misto a ne po običaju nekog stranačkog. Raspitaj se malo tko nas je do sada od Hrvata predstavljao u toj zemlji.

   A taj SDP-ov Kukić – na stranu on, ali bi li ti pisao protiv oca svog prijatelja? Iskreno reci. To je njegova privatna odluka i cjenim što je inače tako preiskren pa to tako kaže zašto nije pisao bez da nešto izmotava.

   svi novinari imaju problem s privatnim i javnim i to je stvar ljudstva ne principa ,postoji princip i u privatnom životu.

   nije pravo pitanje što on nije pisao protiv Kukića, pitanje je što svi ostali portali i mediji ne pišu? kako je poklopio njih? Pavkovića npr? cili niz portala??? Šta je to tako opasno u tom Kukiću pa ga se ovi drugi boje , Šušnjar je barem kazao koji je bio razlog. Al mi nisu jasni ostali.

 • Ne znam komu bih se više rugao, njemu ili njegovim sljedbenicima koji su vjerovali u one gluposti što je propagirao. Sinn fein, HercegBosna, Treći, izdajnici Zvonko, Lijan, ovaj, onaj… Jebeni kvazi intelektualci koji nisu digli ništa teže od žlice u svom životu, a mijenjali bi svijet.

Komentiraj: