Slovenac Aleksander Čeferin novi predsjednik UEFA-e

Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Aleksander Čeferin izabran je za novoga predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA) na izvanrednom kongresu koji se održava u Ateni.

Čeferin je na izborima uvjerljivo pobijedio svog jedinog protukandidata, Nizozemca Michaela van Praaga sa 42-13 u glasovanju zastupnika.

Na dužnosti predsjednika UEFA-e Čeferin će zamijeniti Francuza Michela Platinija koji je u svibnju morao odstupiti nakon što ga je Etička komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) kaznila s četiri godine zabrane rada u nogometu.

”Velika je čast biti izabran, ali istovremeno to je i velika odgovornost. Moja mala Slovenija je vrlo ponosno zbog ovoga, a nadam se da ćete jednoga dana i vi biti ponosni”, izjavio je Čeferin.

Po zvanju odvjetnik, Čeferin se odlučio angažirati u nogometnom svijetu 2011. godine kada je u veljači izabran za predsjednika NZS-a, a pod njegovim vodstvom NZS je postigao veliki organizacijski iskorak.

Tako je izgrađen nogometni centar vrijedan 8,5 milijuna eura, a sjedište saveza je prebačeno iz Ljubljane u Brdo pri Kranju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.