Slobodi i Sarajevu visoke novčane kazne

Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izreklo je visoke novčane kazne za Slobodu i Sarajevo zbog propusta u organizaciji utakmica četvrtfinala Kupa BiH.

Sloboda je kažnjena s ukupno 6.000 KM, odnosno 5.000 zbog propusta u organizaciji prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH, upotrebe pirotehničkih sredstava, ulaska navijača u ograđeni dio terena i sukobljavanja s navijačima protivničke momčadi, te 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava navijača tog kluba u uzvratu na Koševu.

FK Sarajevo kažnjeno je ukupno s 8.500 KM – 4.000 KM zbog ulaska navijača u ograđeni dio terena u prvom susretu Kupa BiH u Tuzli i sukobljavanje s navijačima protivničke momčadi, te s 4.500 zbog propusta u organizaciji uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa, upotrebe pirotehničkih sredstava te ubacivanje tvrdih predmeta u ograđeni dio terena.

FK Borac kažnjen je s 1.000 KM zbog propusta u organizaciji prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Željezničara i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Banjalučki klub kažnjen je s dodatnih 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 21. kola Premijer lige BiH protiv Drine, dok je klub iz Zvornika kažnje s 1.000 zbog kršenja Propozicija natjecanja, odnosno neprijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku s utakmice.

Zbog istog prekršaja s 1.000 KM kažnjen je i FK Velež.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.