Slobodan Milošević dobiva spomenik i ulicu u Beogradu?

Aktivisti Udruženja građana “Sloboda” i mladi aktivisti SPS-a podnijeli inicijativu Skupštini grada da se Slobodanu Miloševiću u Beogradu podigne spomenik.

Oni također traže da se po nekadašnjem lideru Jugoslavije i Srbije nazove jedna ulica i trg u glavnom gradu, prenose Večernje novosti.

Kako još navodi taj list, inicijativa je gradskim vlastima predata danas u podne, a inicijativa je odnijeta i u Predsjedništvo Srbije.

Podnositelji inicijative smatraju da je Milošević jedan od najvećih državnika moderne Srbije koji nije dozvoljavao da bilo tko ponižava srpski narod, uveo je višestranačje, i branio je zemlju od NATO-a, kao i da postoji moralna obaveza da mu se na ovakav način građani Srbije oduže. Inače, 11. ožujka navršava se 12 godina od smrti Miloševića.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u Haškom tribunalu, u njegovoj ćeliji, 2006., prenosi B92.

Milošević i njegova obitelj nalazili su se na popisu ličnosti kojima je zabranjen ulazak u zemlje Europske unije. Za njega se vezuje promjena politike u Srbiji od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća, naročito od čuvenog govora na Gazimestanu, kao i 8. sjednice CK SK Srbije.

Povezivan je sa ubojstvom Ivana Stambolića i četvorostrukim ubojstvom na Ibarskoj magistrali, ali i sa izravnim ili neizravnim uticajem na događanja na svim ratištima u bivšoj Jugoslaviji, naročito sa događajima poput masovnog ubojstva u Srebrenici, događajima u Vukovaru i slično. On je pred Haškim sudom optužen za zločine protiv čovječnosti u Hrvatskoj i na Kosovu i za genocid u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Nebi bilo čudno da slobu hdz-ci odnesu cvijeće na spomenik jer ipak im je aco vučić frend. A tuđman nikad nije rekao lošu rečenicu o slobu.

    2
    1
  • Pa politika Slobodana Miloševića je omogućila i ubrzala stvaranje svih neovisnih država na prostoru exYu i spomenike bi mu trebali podignuti u svim glavnim gradovima novoutemeljenih država od Zagreba, preko Sarajeva do Prištine, a posebno u Ljubljani koja je imala deal sa drugom Slobom da se njih pusti, a da se po ostalima udari. Nije uspjelo pa se posebno danas pjene u Zloveniji, čak više nego u Serbiji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.