Slišković: “Protiv Krupe priželjkujemo pobjedu”

Nogometaši Zrinjskog će u sklopu 25. kola Premijer lige BiH u nedjelju ugostiti Krupu, a tim povodom u petak je održana konferencija za medije kojima se obratio strateg Plemića Blaž Slišković.

Zrinjski je u prošlom kolu ostvario veliku pobjedu na gostovanju kod Sarajeva i izabranici Blaža Sliškovića puni samopouzdanja dočekuju Krupu koja se nalazi na posljednjem mjestu.

Krupa je u ovom trenutku u jednom nezavidnom položaju i sigurno će iz Mostara pokušati odnijeti barem jedan bod. Pretpostavljamo da će igrati defenzivno, kao što su to uradili i u Sarajevu, te da će tražiti svoje prilike kroz kontre i polukontre. Mislim da sve ovisi o nama, domaćini smo i koliko kvalitetno, jednostavno i angažirano budemo igrali tako vjerujem da će se razvijati i sama situacija na terenu, kao i rezultat, rekao je Slišković.

Pobjedom na Koševu vratile su se i nade u obranu titule.

Ne smijemo biti pretjerano optimistični, ali ni pesimistični. Mi idemo iz utakmice u utakmicu, tako se pripremamo da zanemarimo eventualno približavanje Sarajevu na još manju bodovnu razliku. Tako radimo, razgovaramo i vjerujem da igrači tako razmišljaju. Za mene je najvažnije da imamu pristojnu bodovnu distancu u odnosu na drugog i trećeg, u ovom trenutku na Željezničara i Široki, s te strane smo u jednoj zavidnoj bodovnoj razlici koja nam garantira mirnu završnicu prvenstva. Ako se ukaže prilika za prvo mjesto borit ćemo se sa Sarajevom i pokušati maksimalno iskoristiti naše mogućnosti, dodao je Baka.

“Mišljenja sam da su ove tri sljedeće utakmice najvažnije u cijelom prvenstvu za Zrinjski”, komentirao je trener Zrinjskog.

Plemiće nakon utakmice protiv Krupe očekuju dva derbija protiv Željezničara i Širokog.

Naravno da priželjkujemo pobjedu, da vežemo dvije uzastopne pobjede što bi nam dodatno dalo određeno samopouzdanje za dvije teške utakmice koje nam slijede, a to su kući protiv Željezničara i gostovanje na Širokom. Ako bi ovu utakmicu riješili u svoju korist, sigurno da bi to donijelo pozitivno ozračje u ekipu, klub, među navijače. Mišljenja sam da su ove tri sljedeće utakmice su najvažnije u cijelom prvenstvu za Zrinjski, komentirao je trener Zrinjskog.

Baka se osvrnuo i na gradski derbi između Željezničara i Sarajeva koji se igra u subotu.

Pogledat ćemo svi skupa tu utakmicu prije svega da što bolje upoznamo Željezničar. Pod Amarom (Osimom) je to novi Željezničar i sigurno ima određenih promjena u odnosu na jesenji dio. Tu je najvažnije da vidimo kako Željo igra i kolike su mu mogućnosti. Naravno da ćemo priželjkivati i jedan rezultat koji bi nama išao u korist. Hoće li se to dogoditi vidjet ćemo, ali sigurno da i jedna i druga ekipa u ovom trenutku imaju ambicije, Željezničar da održi to treće mjesto, Sarajevo da dobije utakmicu i da održi ovu distancu od šest bodova. Bit će otvorena i tvrda utakmica, tako da ne očekujem neku ljepotu u samoj utakmici ali očekujem borbenost volju i želju i toga sigurno neće nedostajati, rekao je Slišković.

U momčad Zrinjskog vraćaju se oporavljeni Filipović i kartonirani Barišić, dok su upitni nastupi ozlijeđenih Kadušića i Šovšića.

Utakmica između Zrinjskog i Krupu na rasporedu je u nedjelju u 16:30.

(www.jabuka.tv)

 Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.